Glas Javnosti

NAPREDNJACI “PALI” U OVOJ OPŠTINI: Birači većinom za opoziciju

Politika
Autor: Glas javnosti

Prema preliminarnim rezultatima koje je sa svom sajtu objavila Republička izborna komisija, u niškoj Opštini Medijana, gde je i bila najveća izlaznost u Nišu, lista SNS-a je na parlamentarnim izborima osvojila 33,6%, dok je najviše glasova - 39% pripalo listi "Srbija protiv nasilja".

Naprednjaci su u opštinama Palilula i Pantelej dobili oko 44 % glasova, a u Crvenom Krstu i Niškoj Banji oko 53 %.

Zvaničnih informacija o rezultatima parlamentarnih izbora u Nišu iz Gradske izborne komisije nema i kažu da će sa podacima izaći sutra, ali su rezultati objavljeni na sajtu RIK-a. Prema ovim podacima, najveća izlaznost je bila u Opštini Medijana - 61%, dok je u Paliluli bila 54%, Crvenom Krstu 54%, a u Opštini Pantelej i Niškoj Banji 59%.

Najzanimljiviji su rezultati iz Opštine Medijana, prema obrađenih 43 biračkih mesta od okupno 44. Najviše glasova osvojila je lista "Srbija protiv nasilja" - 39%, a iza njih su SNS sa 33,62%, potom lista čiji je nosilac Branimir Nestorović sa 6,18%, Koalicija NADA ima 5,69% glasova, a socijalisti 5,25 %.

U Opštini Palilula naprednjaci su osvojili 44,11% glasova, lista "Srbija protiv nasilja" 26,57%, SPS 6,14%, lista "Mi - glas iz naroda, prof.dr Branimir Nestorović" 5,72, Koalicija NADA 5.61% i Koalicija Dveri i Zavetnika 3,38%.

Od 34 biračkih mesta u Opštini Pantelej svih 34 su obrađeni na sajtu RIK-a, a najviše glasova dobila je lista SNS-a 41,25%, dok je lista "Srbija protiv nasilja" dobila 29,16%.

U opštinama Crveni Krst i Niška Banja naprednjaci su najbolje prošli - sa oko 53 % glasova, dok je lista "Srbija protiv nasilja" dobila 19,6 u Banji i 17,99 u Crvenom Krstu.

Podsetimo, u Nišu su samo održani parlamentarni izbori, a pravo glasa imao je 228.491 građanin.

Iz opozicije su juče ukazali na brojne nepravilnosti tokom glasanja. Prijavu policiji zbog sumnje na krivično delo kupovina glasova podneli su iz koalicije "Srbija protiv nasilja", jer kažu da imaju dokaze da se deo hale "Čair", gde je bio kol-centar SNS, na dan izbora koristi za plaćanje glasova. Đorđe Stanković je rekao i da su na izbornom mestu u OŠ "Ćele-kula" sprečili takozvani "bugarski voz".

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR