Glas Javnosti

Moguć susret Vučić-Osmani: Predsednik Srbije na samitu Evropske političke zajednice u Granadi

Politika
Autor: Glas javnosti

Na skup je pozvano 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

Na skup je pozvano 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.


Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visokim predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.


Kako je saopšteno, predsednik će učestvovati i na okruglom stolu na temu: “Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena”.

Predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Vjosa Osmani učestvovaće danas na samitu Evropske političke zajednice u Granadi, a britanski list Gardijan, pozivajući se na neimenovane izvore, piše kako postoje napori da se njihov susret organizuje.


Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je novinarima u Briselu, uoči skupa u Španiji, da će proširenje EU biti među glavnim temama samita Evropske političke zajednice, kao i neformalnog samita EU dan kasnije.

On je rekao da će se o aktuelnoj situaciji na Kosovu razgovarati na marginama samita EU, upozorivši da „nasilje nije prihvatljivo“ i da „nesuglasice između Kosova i Srbije moraju biti rešene kao uslov za integraciju u EU“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR