Glas Javnosti

MINISTRAKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ : SPS uskoro donosi odluku o izlasku na izbore

Politika
Autor: Glas javnosti

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović najavila je da će stranački Glavni odbor uskoro doneti odluku o izlasku na predstojeće izbore.

Ona je za agenciju Beta kazala da je „vrlo verovatno“ da će Glavni odbor ovlastiti predsednika SPS Ivicu Dačića da, „nakon svih predloga stranačkih odbora“ u opštinama i gradovima, sačini definitivne liste poslaničkih i odborničkih kandidata.

Prema njenim rečima, po stranačkom statutu Glavni odbor donosi odluku o izlasku na izbore.

„Dogovorićemo se o tome da učestvujemo na izborima, treba poštovati proceduru predvidjenu zakonom i da to, kao i do sada, uradimo na najsavesniji način, od prikupljanja potpisa, do prijavljivanja lista“, kazala je Djukić Dejanović.

SPS je prvo najavio da će Glavni odbor biti organizovan u nedelju, 29. oktobra, ali je potom obavestio medije da će o drugom terminu biti naknadno obavešteni.

Vanredni parlamentarni i beogradski, kao i izbori u brojnim opštinama i gradovima trebalo bi da budu održani 17. decembra.

SPS je na prethodnima parlamentarnim izborima izašao na listi sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme i strankom Zeleni Srbije Ivana Karića.

Posle izbora, SPS je nastavio koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i participira u Vladi Srbije.

Glas javnosti/B04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR