Glas Javnosti

Milica Đurđević Stamenkovski: Zavetnici će razgovarati sa opozicijom

Politika
Autor: Glas javnosti

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika izjavila je da će danas Zavetnici otići na sastanak opozicionih stranaka na koji su pozvani.

Ona kaže da će se razgovarati o  programskim razlikama i sličnostima, modelima tehničke saradnje u gradu Beogradu, a ne o foteljama.

Đurđević Stamenkovski dodaje i da „ako bude saglasja neće bežati od odgovornosti kada je u pitanju preuzimanje gradske vlasti“.


- Građani u Beogradu su pokazali da žele promene. Opozicione stranke su dobile stabilnu i vrlo solidnu podršku. Da bismo razgovarali o daljim konkretnijim koracima neophodno je da sačekamo konačne rezultate koji bi mogli zapaženije da promene i sam ishod mandata i stukturu, budući da postoji mogućnost da još jedna lista postane parlamentarna u Beogradu. Danas smo primili poziv od predstavnika opozicije i potvrdili smo da ćemo prisustvovati tom sastanku i da ćemo razgovarati o modelima tehničke saradnje u gradu Beogradu, navodi ona.

Kako dodaje, podršku su dobili zahvaljujući principima, a prema njenim rečina "principe svakako ne želimo da izigramo".

- Na tim sastancima ćemo dati prioritet programu i viziji za Beograda i konceptu za Beograd, a nećemo razgovarati o foteljama. Svako fotelje i preduzeća neće biti predmet razgovora. Razgovaraćemo o našim programskim i razlikama i sličnostima i ukoliko bude postojalo saglasje mi svakako nećemo bežati od odgovornosti kada je u pitanju preuzimanje gradske vlasti – kaže Đurđević Stamenkovski.


Na pitanje da li ti znači da sada može da zamislite saradnju sa „Ujedinjenima za pobedu Beograda“ ona kaže da je njena izjava tendenciozno preneta.

- Mislim da je tendenciozno preneta izjava koju sam dala i komentarisala formiranje vlade gde sam naglasila da naša stranka ostaje opoziciona u Narodnoj skupštni Srbije. Takođe sam naglasila da ćemo kao parlamentarna stranka u skladu sa Ustavom voditi konsultacije sa predesdnikom republike ali sam vrlo jasno naglasila da neće biti učešća u vladi. Na pitanje da li mogu da zamislim koaliciju ukoliko ne sa SNS, onda sa Draganom Đilasom, rekla sam da ne. Ali sam isto tako rekla da su u Beogradu kao lokalnoj samoupravi u fokusu pre svega lokalna politika i mislim da pre svega treba da vidimo kakvi su programi tih političkih stranaka, iznesemo svoje i razgovaramo o stavovima vrednostima i Beogradu. Dakle, nije reč o promeni nego o potpuno pogrešnoj interpretaciji te izjave, izjavila je Đurđević za Danas.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR