Glas Javnosti

MEKSIČKI AMBASADOR: Nećemo priznati Kosovo kao državu

Politika
Autor: Glas javnosti

Meksiko će uvek poštovati integritet i suverenitet svake zemlje, naravno i Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a to takođe znači da se stav Meksika da ne prizna "Kosovo" kao državu sigurno neće promeniti, izjavio je ambasador Meksika u Srbiji Karlos Isauro Feliks Korona.

On je u razgovoru rekao da su vlasti tzv. Kosova uvek insistirale i na razne načine insistiraju na tome da Meksiko prizna njihovo postojanje, ali da uprkos tome njegova zemlja neće promeniti stav.

"Poštovaćemo teritorijalni integritet Srbije. Meksiko čak ne priznaje nijedan dokument sa Kosova", rekao je Korona.

Izrazio je veliko zadovoljstvo nivoom odnosa Srbije i Meksika, koji ove godine obeležavaju 77. godišnjicu uspostavljanja formalnih diplomatskih veza.

Govoreći o tome kako vidi situaciju u Srbiji, rekao je da se odmah može videti koliko je Srbija napredovala i da su ekonomske prilike mnogo bolje u poređenju sa, kako je rekao, tužnim vremenima koje je u Beogradu proveo pre 30 godina.

"Srbija je privredni i kulturni lider u regionu, pre svega zahvaljujući tome što ima veoma talentovane građane, uglavnom vrlo obrazovane. Drago mi je da sve češće privlači strana ulaganja, a razlog je potencijal koji investitori prepoznaju u Srbiji", rekao je Korona.

Istakao je da je Srbija bogata zemlja, sa velikim prirodnim resursima i ljudskim kapitalom i da mu se čini važnim da Srbija u procesu ekonomskog razvoja razmišlja o diversifikaciji tržišta a da je Meksiko kapija ka severnoameričkom i latinoameričkom tržištu.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR