Glas Javnosti

KAKO ZAKOPATI JOVANJICU: Šta je sa službenom beleškom i zašto Vladimir Đukanović još nije ispitan

Politika
Autor: Glas javnosti

Oznaku "strogo poverljivo" na službenu belešku koju je sastavio inspektor Slobodan Milenković o tome da mu je nuđeno mito stavila je Služba za unutrašnju kontrolu pre nego što je prosledila tužilaštvu.

Novinar NIN-a Vuk Cvejić koji je imao uvidu u belešku i koji je otikrio ovu informaciju kaže da je to čudno. Još čudnije je što se vrlo ozbiljni navodi iz beleške ne isputuju već 16 meseci.

Strogo poverljivo – tako je služba za unutrašnju kontrolu MUP-a označila službenu belešku u kojoj inspektor Slobodan Milenković nadležne obaveštava da mu je preko posrednika nuđen mito da zataška slučaj najveće proizvodnje marihuane koji je njegov najveći slučaj.

Strogo poverljivo od službe za unutrašnju kontrolu za navode da mu je posrednik saopštio kako mito nude funskcioner SNS-a i advokat glavnog osumnjičenog Vladimir Đukanović i nekadašnji vlasnik tabloida Objektiv Aleksandar Papić. Ovo otkriva Vuk Cvijić, novinar NIN-a koji ističe da je od svega najčudije što 16 meseci od pisanja službene beleške ništa nije urađeno.


„Vidimo da se ovo zataškava. Vidimo i dalje napade na inspektora Milenkovića na sve inspektore iz Četvrtog odeljenja. A toga ne bi bilo da neko nema šta da krije. A pošto ti napadi dolaze preko prorežimskih tabolida, pa čak i najviši predstavnici vlasti, od predsednika, očito je ko to krije. Sama vlast i vrh vlasti. Tako da to samo pojačava sumnju da Jovanjica ide do vrha vlasti“, kaže novinar Vuk Cvijić.

Prema objavi Višeg javnog tužilaštva službenom beleškom se bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal. Odnosno, ne bavi se. Naime, Vladimir Đukanović je, po objavljivanju sadržaja beleške, obavestio javnost da je sve neistina i da će on insistirati da se ispita. Iz te izjave proizilazi i da Đukanovića o navodima o mitu niko nije ispitao.


Slobodan Milenković

„Pa kako ga nije zvalo da ga sasluša i pita da li je to tačno ili nije? Da provere. To može da se proveri i pozivima jer inspektor Milenković navodi da ga je zvao na telefon Papić, drugi učesnik blizak SNS-u, suvlasnik tabloida Objektiv. Međutim, ni to se nije desilo“, podvlači Cvijić.

Oznaku strogo poverljivo koristi i Tužilaštvo za organizovani kriminal koje izgleda ne planira ništa da saopštava jer je predmet, beleška, strogo poverljiv, kažu.

Inače služba sa unutrašnju kontrolu, čini se, poklanja posebnu pažnju dvojici inspektora nedavno premeštenih iz Odeljenja za narkotike. Na čelu službe je čovek koji je zajedno sa Bratislavom Gašićem prešao iz BIA.

U nedavnom svedočenju pred sudom još jedan inspektor Milan Isakov kazao je da Jovanjicu nisu namestili već uhvatili državu u kriminalu. Mitić je ranije svedočio da su planirali da privedu i Gašića koji je, svedočili su, razmenjivao poruke sa vlasnikom plantaže marihuane Predragom Koluvijom.

Glas javnosti/Nin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR