Glas Javnosti

KAKAV JADNIK! Kurti izmislio ATENTAT da skrene pažnju sa fijaska u UN

Politika
Autor: Glas javnosti

Pošto je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije demantovalo da je bilo pokušaja ubistva Aljbina Kurtija tokom njegove posete Skoplju, objavljeno je da o takvim tvrdnjama nisu bili obavešteni ni glavni tužioci u Prištini.

„Što se tiče bezbednosti tokom posete Kurtija, ona je organizovana po unapred utvrđenim pravilima i bezbednosnim procenama“, rekao je portparol MUP-a Severne Makedonije Toni Angelovski.

Kurti je, naime, novinarima nakon povratka iz Skoplja, kazao da se tamo osećao bezbednim i pored pretnji „od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu“.

„Nisam se osećao ugroženim, ali sam video mnoge policijske snage koje su se pobrinule za sastanak u Skoplju“, dodao je Kurti.



Prethodno je Radio-televizija Kosova (RTK) prenela da je Kurti tokom boravka u Skoplju bio pod strogim merama obezbeđenja, pošto je, kako tvrde, bilo informacija o pokušaju atentata na njega.

Prema pisanju „Gazete ekspres“, glavni tužilac u Prištini Besim Keljmendi ni glavni tužilac tzv. Specijalnog tužilaštva Bljerim Isufaj nisu obavešteni o navodima o planiranom atentatu na premijera privremenih prištinskih institucija.

„Gazeta ekspres“ ističe da, prema zakonu, svaka institucija, uključujući tzv. kosovsku obaveštajnu agenciju i tzv. kosovsku policiju, ima obavezu da odmah i bez odlaganja obavesti državnog tužioca ako postoje pretnje zvaničnicima ili postoji sumnja da je njihov život ugrožen.

Glas javnosti/Ag.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR