Glas Javnosti

GRENEL UPOZORAVA: Kurti je nepromišljen, ne treba mu prodavati oružje jer može da izazove sukob

Politika
Autor: Glas javnosti

Bajdenov tim kasni tri godine sa prozivkom jednostranih akcija Aljbina Kurtija, ali drago mi je da vidim da su to konačno shvatili, kaže Ričard Grenel.

Bivši specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena kasni sa primedbama na račun jednostranih poteza vlade Aljbina Kurtija tri godine, i dodao da je prodaja raketa "džavelin" Kurtiju opasna.



Grenel je na društvenoj mreži Iks reagovao na pozive Stejt departmenta i američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera da se odloži primena uredbe Centralne banke takozvanog Kosova uz upozorenje da će ona moći da izazove etničke tenzije.

"Bajdenov tim kasni tri godine sa prozivkom jednostranih akcija Aljbina Kurtija. Ali, drago mi je što vidim da su to konačno shvatili", naveo je Grenel.

On je dodao je opasno prodavati naoružanje Kurtiju jer je on nepromišljen i hoće da izazove sukob.

"Svi znaju da on nije Hašim Tači. Zbog toga je prodaja Kurtiju džavelina veoma opasna. Momak je nepromišljen i gleda da započne sukob", istakao je Grenel.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR