Glas Javnosti

Fotografija srpske ambasadorke u Zagrebu izazvala buru na mrežama, a ima i zbog čega

Politika
Autor: Glas javnosti

Slika koja je privukla najviše negativnih komentara je ona na kojoj je ambasadorka Milić sa tompusom.

Ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Jelena Milić našla se na meti korisnika društvenih mreža, a nakon što je na Instagramu objavila niz fotografija sa prijema za mitropolita Ruske pravoslavne crkve Ilariona koji je služio liturgiju za Svete novomučenike jasenovačke u Jasenovcu. Slika koja je privukla najviše negativnih komentara je ona na kojoj je ambasadorka Milić sa tompusom.

„Imala sam čast da nedavno organizujem prijem za RPC mitropolita budimpeštansko – mađarskog Ilariona, koji je u RH boravio povodom služenja zajedničke liturgije za Svete novomučenike jasenovačke u #Jasenovac. Hvala svim uvaženim gostima“, napisala je Milić na Instagramu.


Na njenom prijemu u Zagrebu okupio se niz poznatih ličnosti – od nekadašnje hrvatske premijerke Jadranke Kosor i bivšeg hrvatskog predsednika Ive Josipovića, preko predsednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, do predstavnika Katoličke crkve.

Sudeći po fotografijama na Instagramu, na prijemu za mitropolita Ilariona, koji je služio liturgiju za Svete novomučenike jasenovačke pilo se vino, a na meniju je bio i tompus. Na jednoj od fotografija se vidi kako upravo Milić puši tompus, a vidi se i da u ruci drži piće.

Neprikladno za jednu ambasadorku, ali i za priliku.

„Sramotno, sramotno je ovo. Ispod svakog nivoa“, „Bez obraza i osnovnog kućnog vaspitanja je svako ko podrzava SNS i ko na ovaj način i sa ovim slikama priča o zločinima poput Jasenovca“, „Baš nas lepo predstavlja“… – pisali su između ostalog korisnici društvenih mreža.


Inače, Jelena Milić je na funkciji ambasadorke Srbije u Zagrebu od novembra prošle godine, a na sebe je skrenula pažnju i kada je bila na promociji knjige „Diplomatska oluja“, čiji je autor Mate Granić, najdugovečniji ministar Franje Tuđmana. Granić je inače potpisao knjigu za srpsku ambasadorku.

Milić je inače bila direktorka i osnivačica Centra za evroatlanske studije.

Ovo je inače ista ona Jelena Milić koja se u Vukovaru poklanjala hrvatskim "žrtvama".


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR