Glas Javnosti

E, BAŠ ĆEŠ IH USREĆITI! Lajčak: Pažljivo pratim dešavanja u vezi sa odlukom o dinarima koja pogađa Srbe na Kosovu

Politika
Autor: Glas javnosti

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je da pažljivo prati dešavanja u vezi sa odlukom tzv. "centralne banke kosova" o gotovinskim transakcijama, koja posebno pogađa Srbe na Kosovu i Metohiji..

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući prethodnu sedmicu, podsetio da je u Beogradu i Prištini razgovarao o aktuelnoj situaciji i narednim koracima u dijalogu.

"Razgovarali smo o dijalogu, a dotakli smo se i trenutnog stanja odnosa EU i Kosova. Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima sa obe strane bili su blagovremeni i važni, što nam je omogućilo da izrazimo svoja očekivanja za naredne mesece i da razgovaramo na čemu ćemo raditi.



(Foto; Prinstkrin Fejsbuk)

Pratimo dešavanja fokusirajući se na trenutnu dinamiku procesa normalizacije. U tom kontekstu, pažljivo pratim dešavanja u vezi sa nedavnom Uredbom Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju, koja posebno utiče na srpske zajednice koje žive na Kosovu", poručio je Lajčak.

Dodao je da ove sedmice putuje u Firencu, gde će na Evropskom univerzitetskom institutu održati predavanje o Zapadnom Balkanu.




Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR