Glas Javnosti

ĐILAS POZIVA PONOŠA NA DIJALOG : Pozivam Ponoša da nesporazume rešavamo razgovorima, a ne prozivanjem

Politika
Autor: Glas javnosti

Nijednom reči nisam, rekavši da je jedinstvena lista opozicije za beogradske izbore imperativ, pominjao samo stranke koje su tehnički organizatori protesta, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Đilas je, reagujući na izjavu predsednika stranke Srbija Centar Zdravka Ponoš da „ne razume definisanje jedne kolone koju pominje lider SSP (…), a koja podrazumeva proevropske organizacije koje su u parlamentu i koje organizuju protest“, poručio da nikada tako nešto nije izjavio.

„Nijednom reči nisam, rekavši da je jedinstvena lista opozicije za beogradske izbore imperativ, pominjao samo stranke koje su tehnički organizatori protesta. To je u svom pitanju navela novinarka koja je radila intervju sa mnom. Pitanje je glasilo: ‘Da li je realno da na te izbore na jednoj listi izađu stranke koje su organizatori protesta ‘Srbija protiv nasilja’?“, ukazao je Đilas u pisanoj izjavi.

Dodao je i kako ga „iskreno čudi“ kako Ponoš nije primetio tu činjenicu, već je došao do zaključka kako njegovom izjavom daje doprinos političkoj teoriji.

„Da ne bi više bilo nesporazuma ovom prilikom preciziram da smatram da na toj listi treba da budu sve proevropske političke organizacije koje imaju podršku među građanima Beograda“, naglasio je Đilas.

Đilas je naveo i da je neophodnost jedinstva i saradnje opozicionih stranaka nešto u šta veruje i da je na mnogo primera pokazao da je za tu ideju, kao i njegovi saradnici u SSP-u, spreman da žrtvuje interese stranke koju vodi.

„Takođe sam pokazao da nemam problem da sarađujem sa ljudima koji su me javno kritikovali, pa čak ni sa onima koji su pogazili sopstvena obećanja, kada je u pitanju viši interes. Nikad ni o kome iz opozicije nisam rekao nijednu ružnu reč i trudiću se da tako bude i ubuduće“, poručio je Đilas.

Lider SSP-a je stoga pozvao Ponoša da, kao što je, kako je naveo, to praksa među opozicionim strankama bar poslednjih nekoliko meseci, da sve eventualne nesporazume ubuduće rešavaju razgovorima, a ne prozivanjem u medijima.

Podsetimo, Ponoš je juče za TV Nova S izjavio da ne razume definisanje jedne kolone koju pominje Đilas, a koja podrazumeva proevropske organizacije koje su u parlamentu i koje organizuju protest.

“To je neki novi doprinos teoriji gde sad postoji levica, desnica, liberali, zeleni… ali i parlamentarni organizartori protesta. Ne razumem te Đilasove ideje još od mometa kad je skrenuo kod Albukerkija posle prošlih izbora i otišao na razgovor kod Vučića“, rekao je Ponoš.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR