Glas Javnosti

Dačić i Mekači na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju

Politika
Autor: Glas javnosti

Na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju održan je sastanak prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića sa direktorom Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Dačić rekao je da Srbija vidi ODIHR kao jedan od stubova OEBS i nezamenjivog partnera u oblasti ljudske dimenzije OEBS i izgradnje demokratskog društva.

Na sastanku je obostrano konstatovano da se dosadašnja saradnja Republike Srbije i ODIHR odvijala na prijateljski i partnerski način uz međusobno poverenje, a u cilju unapređenja izbornog procesa, jačanja demokratskih institucija i sprovođenja reformi u oblastima koje su prioritetne za Republiku Srbiju.



Ministar Dačić je istakao da je Republika Srbija zahvalna što će posmatrači ODHIR pratiti i predstojeće parlamentarne izbore uprkos poteškoćama sa kojima se organizacija susreće

Takođe je podvukao da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju svog izbornog procesa u skladu sa preporukama ODIHR, kao i da očekuje da će se saradnja nastaviti i po ostalim pitanjima.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR