Glas Javnosti

BIZARNA SVEČANA OTVARANJA SRPSKIH POLITIČARA: Presecali crvene vrpce na banderama, vratima, stepeništima, semaforima, septičkim jamama…

Politika
Autor: Glas javnosti

Moda otvaranja bandera, ulaznih vrata, liftova, stepeništa, semafora, pešačkih prelaza, toaleta, pa i septičkih jama u Srbiji je postala svakodnevica.

 

Bez obzira da li je reč o predizbornim kampanjama ili uobičajenim aktivnostima političara, u praksu je ušlo da se crvena vrpca seče za svaku sitnicu.

Najnovije bizarno “svečano otvaranje” je bilo u naselju Bistrica, kod Petrovca na Mlavi, gde je u rad puštena nova bandera, čime se pohvalio predsednik Opštine.  

Samo nekoliko dana ranije njegov kolega iz Mladenovaca, Vladan Glišić, kao veliki investicioni poduhvat  istakao je nova vrata na jednog gradskoj, stambenoj  zgradi i uz svitu gradskih čelnika svečano ih otvorio. A samo malo pre toga isti gradonačelnik je u ulazu jedne zgrade “svečano otvorio” i poštanske sandučiće.

Komedijaški niz “svečanih otvaranja” započeo je mnogo ranije. Tako je  u Kruševcu 2013. godine, u vreme stolovanja Bratislava Gašića, svečano “pušteno u upotrebu “ nekoliko popravljenih basamaka, sa rukohvatom.  Za tu priliku rekosntruisano stepenište ukrašeno je  šarenim balonima i nezaobilaznom crvenom vrpcom.

 Vrpcu je svečano presekao, ni manje ni više nego tadašnji ministar građevine Velimir Ilić zajedno sa tadašnjim gradonačelnikom Kruševca.

Ilićev nekadašnji kolega u Vladi Srbije, a tadašnji ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin svečano je u rad pustio lift u Domu za stare i penzionere, u Apatinu.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić procenio je da jedan semafor u gradu, koji je tek napravljen , zavređuje toliku pažnju da bi ga trebalo svečano i otviriti. Rečeno –učinjeno! Prethodno je isti gradonačelnik otvorio još jedan semafor kod Hale sportova za čije svečano otvaranje su, kako Kraljevčani tvrde, bili razvučeni kablovi da bi se za javnost snimilo da semafor radi.

Korak dalje otišle su novosadske lokalne vlasti koje su svečano otvorile početak radova na mestu gde semafor tek treba da bude postavljen.

Čitava vojna delegacija sastavljena od generala, majora i kapetana, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, svečano je 2016. godine otvorila  i obnovljenu ogradu oko Oficirskog doma u ovom gradu.

Iste godine, u Kovinu je, takođe, pod budnim okom medija otvorena ograda Srednje stručne škole "Vasa Pelagić". Svečana ceremonija otvaranja je upriličena pored ograde, a prisustvom i  presecanjem vrpce uveličala je  i predsednica kovinske opštine Sanja Petrović. 

U selu Prigrenici, kod Ćuprije lokalne vlasti  svečano su otvorile  i autobusko stajalište, popularnu pečurka.

Ni neprikosnoveni vladar Jagodine  Dragan Marković Palma nije zaostao za svojim kolegama u idejama šta bi sve moglo da bude otvoreno uz prigodnu svečanost.

U Jagodini su pre nekoliko godina nicali javni toaleti i tuš kabine među njivama, a gradonačelnik Dragan Marković Palma dao je sve od sebe da upriliči javno otvaranje.

Za pojedine lokalne funkcionere od posebnog je značaja i postavljanje običnog pešačkog prelaza. To je  bio slučaj sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, koji se svečanim otvaranje zebre u naselju Kumodraž pohvalio na svom Tviter nalogu.

Direktor Doma zdravlja u Ražnju Nenad Stanković, pre nekoliko godina, makazama je presekao crvenu vrpcu na vratima čajne kuhinje.

Istog dana, u istom Domu zdravlja, svečano je otvorena i rampa za ulaz osoba sa invaliditetom.

U dosadašnjoj konkurenciji za najbizarnije “svečano otvaranje” definitivno vode Leskovčani.  Novinari su pozvani  da izveste  sa svečanosti otvaranja septičke jame u dvorištu Osnovne škole “Slavko Zlatanović” u Miroševcu, kod Leskovca.

(Glas javnosti/O.M.)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR