Glas Javnosti

DODIK NAKON ROČIŠTA: Novi sudija je došao sa zadatkom

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Morali smo da budemo upoznati sa promenom sudije. Ni ja ni odbrana nismo bili obavešteni. To nema logike - rekao je Dodik.

Novi sudija došao je sa zadatkom, kao da je imala unapred pripremljene odgovore. I sve ukazuje i dokazuje da je ovo politički proces, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon održanog ročišta u Sudu BiH.

- Morali smo da budemo upoznati sa promenom sudije. Ni ja ni odbrana nismo bili obaveštene. To nema logike - rekao je Dodik.


Rekao je da je iz cele optužnice Tužilaštvo samo čitalo onaj deo koji se odnosi na njega. Dodaje, da ako je proceo bio odvojen, trebalo je da se napravi nova optužnica.

- Oni će optužnicu za v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića sada čitati odvojeno. Ovo je nepoštovanje prava, ljudi koji učestvuju u ovom procesu.


Dodik ističe, da su ovo "nebuloze" pravne prirode.

- Јedini organ u BiH, koji može da donosi zakone je Parlamentarna skupština - navodi Dodik.

Istakao je da je ovo ponižavajuće.


,,Nije problem čitanja optužnice, nego procedure. Ovo je potpuno ponižavajuće, ne za mene lično. Ja ću pronaći način da se dostojanstveno izvučem. Kako je moguće da verujem u ispravnost sudija koji su ranije bili politički angažovani. Ovo je zloupotreba Tužilaštva i Suda, ovo nema nikakve veze sa pravom i zdravim razumom. Ja sam potpisao ukaz, zato što mi to nalaže Ustav RS. Objašnjenje nove sudije je bilo "ja imam najmanje posla, pa su meni dali ovaj predmet". Nisam ni znao da ćeš doći ženska glavo, nisam ni mogao da se pripremim. Znam da si bila u Vladi FBiH. Ovo je politički proces protiv RS", istkao je Dodik.


Očigledno pokušavaju da treniraju neki autoritet. Na sve te nelogičnosti reagovali su na način na koji jesu posmatrači - poručio je Dodik. 


Glas javnosti/U01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR