Glas Javnosti

SRBI SU SIROČAD U SOPSTVENOJ DRŽAVI!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Drag mi je Platon...

Već dva dana putevima Srbije prolaze vozila sa registarskim tablicama terorističke paradržavne tvorevine, silom NATO oružja stvorene na delu zavetne državne teritorije srpskog naroda.

Niko ne reaguje. 

U tišini trpimo i ovo poniženje. 
U krugu ljudi koje poznajem, na neki način uznemireno je njih možda oko 20 posto, dakle svaka peta osoba. Nije neki uzorak ali je neprijatno i bolno ilustrativan.

Na izborima je za nevešto prikriveno, navodno puzeće, ili otvoreno suštinsko priznanje nezavisnosti "OVK" nakaze "Kosove", glasalo blizu 70 posto birača 

Oko 46 za koaliciju okupljenu oko SNS i oko 24 za onu koja sebe neukusno naziva SPN, zloupotrebljavajući u svojoj bezidejnosti dve istinske tragedije.

Kod ono malo tzv. patriotskih partija i pokreta, nije bilo ni pameti, ni karaktera, ni odgovornosti, ni političkog poštenja za nastup na jedinstvenoj listi.

Pre svega zato su i doživeli fijasko.
Narod po ćoškovima svoje savesti gunđa i mršti se na ove prizore moralnog poraza, ali nema ni pojedince ni
institucije na koje može da se osloni.


Upornim radom, strani centri moći, udruženi sa petom kolonom, uspeli su da poljuljaju istorijski ugled SPC, vojske, SANU i univerziteta.

Srbi su siročad u sopstvenoj državi i upravo u ovom periodu istorije gube svoje stare vredne odlike koje su ih kako-tako održavale u životu i pretvaraju se u nešto novo, bezlično, kukavičko i ponizno.

Možda ne treba padati u najdublji očaj, u istoriji se dešavaju i prijatna iznenađenja i preokreti, ali retko  bez jasnog plana koji im prethodi.

Ostaje dakle samo da verujemo u neku duboko u nama zapretenu moć predačkog nasleđa i karaktera, koja će da strese sa sebe patinu vremena i da nas pokrene i ponovo od nas napravi narod koji ima snagu za opstanak u istoriji.

Ovakvi kakvi smo danas, ne vredimo mnogo....

Vladan Vukosavljević

(Mišljenja i stavovi u kategoriji "LIČNI STAV" nisu nužno stavovi redakcije GLAS JAVNOSTI)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR