Glas Javnosti

IZMENE U SRPSKOJ VOJSCI: Advokati umesto kaplara

Lični stav
Autor: Glas javnosti

U Srbiji postoi samo profesionalna vojska dok obična omladina služi pola godine, ali samo kao dobrovoljci. U vojsku Srbije niko nikoga ne tera na silu pa se tu i tamo nađe neki dobrovoljac da ne ukalja čast predaka.

Šta je čast, a šta ponos? Koliko to košta kad omladine nema, kako da otadžbina otera fensi komsomolce sa splavova. Nije tajna da su deca Srbije mršava, bolešljiva, neispavana, bez zanata u rukama... Zdrava i sposobna za rad srpska deca biraju život u Nemačkoj, a ovo što ostane ide u psihologe, sociologe, komunikologe, manekene i jutarnje TV novinare ...

Da li se to tako može i dalje ? Da, to su naslednici proletera, tate su im na vreme prodale njivem, a dede umiru po Švabiji pa će biti nešto da se proda. Biće nešto i da pojedemo od onog što nam proleterski brigadiri zasejaše . Tamo gde su „cvetale tikve“ rastu kafići na vodi, a belo brašno se kupuje na grame. Tamo gde su rasli rvački šampioni šepure se starlete i svi piju „drogu s nogu“. Vreme je za promene!


IZVOR: Ustupljena fotografija / Advokat Ivan SImić (levo) i Igor Nikolić njegova generacija u vojsci

Ministar vojske se žali da nemamo dovoljno vojnika da brane slobodu i suverinitet države. Traži se uvođenje obaveznog vojnog roka od 4 meseca i par dana za prevoz. Šta se time menja u liku i delu srpske omladine koja noću drema a danju spava ?

Iz tuđih novina prenosimo stav agilnog advokata, koji se prvi osmelio da srpskoj omladini predloži malo zdravog života. Ivan Simić , advokat u punoj snazi , podržava stav ministra odbane i ide korak dalje pa sprema neke doponu predlogu koji treba uskoro da ide na usvajanje u skupštinu Srbije. Simić predlaže :

1. Omladina, muška i ženska, mora pola godine da se „obučava životu“. Ustajanje u 6 sati, truba, fiskultura, redovna hrana, puške na gotovs ... Pa ponovo!

2. Pojačati inžinjeriju, da neuke momke nešto naučimo što će im dobro doći u životu.

3. Devojke obučavati ne samo za pisaću mašinu već i za medicinsku negu. Neophodna nauka i državi i narodu.


4. Za „ne daj Bože“ imaćemo spremnu pomoć nastradalim. Tu se misli na prirodne nepogode, poplave, zemljotrese...

5. I na kraju, osnovna obuka rukovanja puškom i drugom vojnom tehnikom. Vojska je vojska i služi da nekome uzme život, a sačuva svoj život. Da utvrdimo , neprijatelj vreba spolja i iznutra.

Koliko to košta državu ?

Pa... košta, košta, a kolko košta zdravlje nacije? Biće neke vidljive koristi od srpske omladine. Na kraju da kažemo da je vojska izvor znanja za malo pismene građane iz srpske provincije. Naravno, „znanje je skupo – neznanje je skuplje“!

Ps. Advokatu Simiću poručujemo da oformi bataljon mladih advokatskih pripravnika da pre stupanja na dužnost malo rade sa novom vojskom umesto omrznutih kaplara. Moralno i patriotsko vaspitanje pre - „lezi gotovs“!

Napred Majori, napred Kursula, napred za bolju Srbiju!

AUTOR; Vlastimir Šone Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od zoc u 09.01.2024 11:23:54 h
     0 
isti advokat je isao u vojsku da bi izbegao zatvorsku kaznu za ranjavanje mladica iz pistolja. i sada nam on drzi moralne govore o vojsci i sto je najgore sada radi osudjivan kao advokat.
od Šumadinac u 10.01.2024 21:07:32 h
     0 
Šta je pisac hteo reći u ovom tekstu Nešto se toplo,hladno raspisao.