Glas Javnosti

SNS TEROR U PROKUPLJU: Paljenjem privatnog poseda ućutkavaju opoziciju!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U noći između četvrtka i petka, odnosno u petak 17.novembra oko 2.45 minuta, na privatnom posedu u prokupačkom selu Jugbogdanovac kod Prokuplja izbio je požar, pri čemu je izgorelo 12 atomizera.

Reč je o dvorištu predsednika GrO Demokratske stranke u Prokuplju Slaviše Momčilovića.

On, od kako je ostao bez posla, odnosno od kako je isteran iz prokupačkog Javno komunalnog preduzeća „Hammeum“ pokrenuo privatni posao i proizvodi mašine za poljoprivredu. U momentu kada je izbio požar, Momčilović je bio u Italiji, te mu je porodica rekla šta se dogodilo tek kada se u nedelju vratio.


Požar je prvo primetio slučajni prolaznik, koji je pozvao vatrogasce, ali kdda su oni izašli na teren, vatra je već zahvatila mašine. Procenjuje se da je nastala šteta od preko 50.000 evra.

Prema prvim informacijama, reč je o namernom požaru, jer je prostor sa mašinama prethodno poliven benzinom. Očekuje se da policija pronađe nn lica koja su podmetnula požar.

„Mislim da je ovaj požar politički i ima za cilj da me „opomene“ da se ne angažujem. Ako je to bio cilj, evo javno kažem, da me nisu slomili i da neću odustati“, komentariše Momčilović ono što se dogodilo, dodajući da mu je najteže bilo kada ga je maloletno dete pitalo: „Tata, zašto nam ovo rade?“

Objašnjava da je do sada naprednjačka vlast na sve načine pokušala da uništi njegovo opoziciono delovanje.


„Prvo je moja supruga dobila otkaz u državnoj instituciji, onda i ja. Ostalo je još da pucaju na mene“,  kaže Momčilović i dodaje da nije zadovoljan istragom policije koje je u toku jer se čini da oni ništa ne preduzimaju kako bi identifikovali piromane.

Naglašava i to da nema nikakvih dugovanja prema nekome, da bi to bio eventualni uzrok, te da njegovo preduzeće posluje u potpunom skladu sa važećim zakonima.

„Da nije tako, ko zna šta bi ranije probali. Ne vidim u ovom činu nikakve lične interese, već je zaista reč samo o političkom pritisku kojim pokušavaju da me zaplaše da odustanem od opozicionog delovanja“,  ističe Momčilović.


U poslednje vreme su učestali napadi na DS u Prokuplju, pa je pre nešto više od mesec dana poromljen portal na vratima ulaza u stranku, a nedavno je GrO DS dobio obaveštenje od lokalne vlasti da moraju da napuste prostorije koje godinama koriste.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR