Glas Javnosti

Đedović Handanović: Štedite struju i prepolovite račun

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je da smanjenje potrošnje energije ne znači smanjenje komfora

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je da smanjenje potrošnje energije ne znači smanjenje komfora, već primenjivanje dobrih navika kojim se samo uz malo truda može ostvariti značajna finansijska ušteda, saopštilo je Ministarstvo.


Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je danas da građani racionalnom potrošnjom energije mogu da prepolove račune za električnu energiju tokom grejne sezone i da država nastavlja sa većim subvencionisanjem mera energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Ona je kazala da smanjenje potrošnje energije ne znači smanjenje komfora, već primenjivanje dobrih navika kojim se samo uz malo truda može ostvariti značajna finansijska ušteda, saopštilo je Ministarstvo.

"U prošloj grejnoj sezoni, svakog meseca je oko milion domaćinstava trošilo manje energije i ostvarivalo popuste", naglasila je ministarka dodajući da je zato država ove godine obezbedila veće popuste za racionalnu potrošnju sa kojim mogu čak da prepolove račune za električnu energiju.



Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR