Glas Javnosti

SVE VIŠE DŽEPAROŠA U BEOGRADU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani sve češće upozoravaju jedni druge na društvenim mrežama o prisustvu džeparoša u nekim delovima grada.

Trenutno su aktuelni snimci džeparoša na Kalemegdanu i Dušanovcu. Na društvenim mrežama se pojavio snimak dve žene za koje se tvrdi da su džeparoši na Kalemegdanu. Građani ih opisuju kao veoma vešte u svom "zanatu".

Džeparoši su se nekada najviše fokusirali na krađu novčanika, ali danas ciljaju telefone, dokumenta i sve što brzo mogu da izvade iz torbe ili džepa. Gužve u gradskom prevozu, tržnim centrima, prodavnicama i na stanicama pružaju idealne prilike za njih. Procenjuje se da oko petina svih krađa u Beogradu čine džeparenja. Policija uglavnom poznaje džeparoše, koji su često višestruki povratnici.

 
U martu je prijavljeno 151 džepno krađa na području Beograda, što je za osam odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, kada je bilo 164 krađe, prema podacima MUP-a. Najviše krađa se događa na Autokomandi, u Knez Mihailovoj, Sremskoj, na Kalemegdanu i na Tošinom bunaru, gde se nalazi nekoliko linija javnog gradskog prevoza, trafika i pekara. Situacija je slična i na ovim lokacijama.

Džeparoši rade po grupama i tačno se zna ko je na kojoj teritoriji. Po pravilu, na tuđu se ne zalazi. Biraju žrtve, prate ih i čekaju idealnu priliku za krađu, pa ljudi i ne osete kada su pokradeni.

Glas javnosti R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR