Glas Javnosti

SUZANA LAZAREVIĆ: ŠTRAJKUJEM GLAĐU DO SAMOG KRAJA! Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Užice rekli su NE na referendumu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Suzana Lazarević, rudarski inženjer, danas je došla do zgrade Vlade Srbije da bi, kako je najavila i prijavila, tamo nastavila štrajk glađu koji je, zahtevajući poništavanje republičkog referenduma o ustavnim promenama, započela u ponedeljak, 17. januara. 

Tim povodom je Upravnom sudu podnela tužbu kojom se zapravo pridružuje tužbi profesora Božidara Mitrovića zbog, kako navodi, neustavnih, nezakonitih i nelegitimnih priprema i grubih povreda pri sprovođenju referenduma o izmenama Ustava Srbije.

Zahteva i ostavku direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića.



– Tražim hapšenje Kovačevića, jer je krađa glasova teško krivično delo po našem zakonodavstvu. Beograd je na referendumu rekao ubedljivo NE, takođe i Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Užice... Mi za to imamo materijalne dokaze u vidu zapisnika koji su snimljeni – rekla je Suzana Lazarević za „Glas javnosti“.

Govoreći o neregularnosti referendumskog procesa, navela je, između ostalog, kao argumente to što izjašnjavanje nije održano na celoj teritoriji Srbije, da su pripreme i sam referendum održani u uslovima ograničenog kretanja stanovništva i zabrane javnog okupljanja, da nije sprovedena obavezna javna rasprva o tekstu izmene Ustava. 

S obzirom na to da joj nije bilo dozvoljeno da uđe u zgradu Vlade, Suzana Lazarević je rekla da će štrajk nastaviti u prostorijama pokreta Dveri i da će štrajkovati do ispunjenja zahteva. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR