Glas Javnosti

STUDENTI REKLI SVOJE : Protest studenata ispred ministarstva, traže da se državni sekretar izvini

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grupa "Studenti protiv nasilja" danas je, ispred zgrade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, pozvala državnog sekretara tog ministarstva Đorđa Dabića da se izvini, kako su istakli, "zbog napada na studenta Fakulteta političkih nauka Pavla Cicvarića".

Uzvikivali su – „studenti ne ćute“ i „Dabiću, izvini se“, dok su neki držali odštampane poruke: „Dok živimo u strahovladi stradaju mladi“, „Dabiću, saberi se, pa se izvini“.

Student Lazar Simić je objasnio da protestuju da bi „podržali i zaštitili Pavla, a da će od sutra biti u svakom gradu kako bi čuvali svakog ko bude napadnut“.

„Studenti neće dozvoliti da se neko od nas nepravdeno napada i zastrašuje, da se udara na naše prijatelje i njihove porodice. Takođe, ni na jednog drugog građanina“, kazao je Simić.

Cicvarić je ukazao da njegov problem nije samo njegov „već svih njih i da je solidarnost ključna reč, da jedni drugima treba da pomažu“.

Dabić je, na Tviteru, napao Cicvarića jer je nedavno govorio na protestu „Srbija protiv nasilja“. Skupu su prisutvovali i poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović i poslanica Zeleno-levog kluba Biljana Đorđević.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR