Glas Javnosti

Šapić o radovima u Vlajkovićevoj ulici: Do kraja 2025. godine biće oko 300 novih parking mesta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Šapić se obraća okupljenim medijima, a povod za to je izgradnja podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici

Izgradnja podzemne javne garaže u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, koja će imati četiri nivoa i 284 parking-mesta, počela je danas, a predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izrazio je uverenje da će radovi biti završeni i pre roka, koji je nešto kraći od dve godine.

Šapić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da je, kada je došao na mesto gradonačelnika kao jedan od prioriteta postavljena izgradnja novih parking mesta, jer je to problem svake metropole i svake urbane sredine, a Beograda naročito.

Šapić je naveo da će za par meseci početi i radovi na izgradnji garaže u Skerlićevoj ulici, a da je nedavno završena i podzemna garaža kod hale Pinki kapaciteta 150 parking mesta.


“Što se tiče parking mesta, od 2013. do 2023. godine izgrađeno je oko 1.250 novih parking mesta u Beogradu”, istakao je Šapić. Podzemna garaža u Vlajkovićevoj gradi se kao zajednički projekat grada Beograda, koji je investitor, i kineske kompanije Šandong haj spid koja finansira radove. Šandong haj spid grupa iza sebe ima više od 200 međunarodnih građevinskih projekata, a u Srbiji je prisutna od 2011. godine.
Izvela je ili trenutno izvodi više infrastrukturnih projekata u Srbiji poput autoputa E763, obnove pruge Mađarska-Srbija, Dunavskog i Valjevskog koridora, Kineskog kulturnog centra. Izgradnja podzemne garaže u Beogradu jedan je od ključnih investicionih projekata Šandong haj spid grupe u Srbiji. 


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR