Glas Javnosti

Popularnost božićnih marketa, a u našem okruženju se nalaze dva: Koji se više isplati posetiti?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Do jednog nam treba oko 6 sati, do drugog do 4

Adventi, odnosno božićni marketi, sve više privlače turiste željne novogodišnjeg duha, a samo u našem okruženju postoje dva. Jedan je u Beču, a drugi u Zagrebu. Do jednog nam treba oko 6 sati, do drugog do 4, a koji je isplativiji za posetiti?

Kako navodi Index.hr, zagrebački advent je veoma skup, a cene u Beču nisu ništa veće, dok je ponuda skromnija.

"U Beču je znatno manje raznovrsna ponuda hrane u odnosu na zagrebački Advent, koji se u najvećoj meri i okrenuo gastronomskom  iskustvu", piše hrvatski novinar i dodaje da je u Beču naglasak na suvenirima i drugoj ponudi.

Recimo, za hranu na oba Adventa potrošićete od 4,50 do 10 evra. Iako u Zagrebu ponuda pojedinih jela ide i iznad 10 evra, takvih nema u Beču, pa je stoga komparacija nemoguća.

U Beču se uglavnom nude tradicionalna jela poput leberkäsea, krompira u raznim varijantama, bečke šnicle... Nude se i langoši, trdelnici i, naravno, neizostavne kobasice. Leberkäse možete pojesti po ceni od 5.50 i 6 evra, dok ćete za bečki u formi za konzumaciju "s nogu" platiti 9.99 evra.


Foto:freepik

Kako prenosi hrvatski list, kuvano vino je skuplje u Beču, ali ga dobijete više i u pravilu je bolje.

U Zagrebu je cena kuvanog vina od 3 do 4 evra, a radi se o količini od dva decilitra. U Beču se kuvano vino, odnosno glühwein, aromatiziranija (često i bolja) verzija kuvanog vina, toči u količini od dva i po decilitra.

Ali i cena mu je veća. Najjeftinije je stajalo 4.5 evra, a najskuplje 6 evra. Na većini mesta vino se prodaje po ceni od 5 do 5.50 evra.

Vino se toči u šoljice za koje plaćate zalog od 4 do 5 eura (vraća se kad vratite i šoljicu), ali one u obliku čizmica možda ćete hteti da ostavite kao suvenir.

Ono što je valjano znati, na otprilike dve trećine kućica ne možete plaćati karticom.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR