Glas Javnosti

Vlada Srbije ukida moratorijum na sportsko i lovačko oružje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije donela je na poslednjoj sednici zaključak kojim se ukida moratorijum na sportsko i lovačko oružje. Odluka je objavljena u Službenom glasniku.

Vlada je ovaj zaključak usvojila na sednici 26. oktobra.


Podsećamo, nakon masovnih ubistava u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca, odnosno Smedereva, Vlada Srbije predložila je 4. maja moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja na dve godine. Prema odluci Vlade koja je usvojena dan kasnije, Ministarstvu unutrašnjih poslova je naloženo i da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se obezbedio moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje lovačkog oružja na dve godine.


Na nedavnom sastanku sa lovcima, ministar policije Bratislav Gašić poručio je da se kao i do sada odgovorno odnose prema oružju, nakon ukidanja moratorijuma na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja.


„Prošlo je gotovo pola godine, od kada smo, nakon nezapamćenih tragedija u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ i u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca, kao prvu meru i reakciju na te masakre, uveli Moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, koji se odnosio na period od dve godine. Želim da vam se zahvalim na razumevanju i strplјenju kojima ste nam pružili neprocenjivu podršku u naporima da nam se takve tragedije nikada ne ponove“, rekao je ministar Gašić.


Istakao je da je upravo iz tih razloga država razumela potrebe lovaca i podsetio da je izmenjen zaklјučak Vlade koji se odnosi na lovačko naoružanje, zbog kojeg lovci sada mogu nesmetano da obavlјaju sve poslove u vezi sa Zakonom o oružju i municiji, uz obavezno posedovanje važeće lovne karte.

Glas javnosti/N01S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR