Glas Javnosti

„ALBANCI NAM SEKU ŠUME, OBIJAJU KUĆE...“ – protest meštana planinskih sela na administrativnoj liniji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ogorčeni meštani traže od države da ih zaštiti i dali su rok od deset dana da se nešto preduzme.

Stotinak meštana kuršumlijskih planinskih sela na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom protestvovalo je danas u centru Kuršumlije. Oni traže da se pojača bezbednost u pograničnom području zbog bespravne seče šume koju čine Albanci sa prostora južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, kao i zbog stalnih napada na imovinu meštana.

U poslednje vreme Albanci su počeli da obijaju i kuće i uništavaju imovinu tih meštana. Oni traže od države da ih zaštiti i dali su rok od deset dana da se nešto preduzme.

Tokom protesta izrazili su zahvalnost pripadnicima kuršumlijske policije koji se, kako su rekli, maksimalno trude, ali niti imaju dovoljno ingerencija, niti ljudstva da zaštite ovo područje koje je u dužini od 102 kilometara.

“Ovo nije politički skup, već apel meštana, koji se ne osećaju bezbedno i koji žele da ukažu ne samo na bespravnu seču šume, koja je aktuelna godinama unazad, već i na napade na imovinu, koji su se desili rpethodnih dana”, kazao je ispred okupljenih meštana Slavimir Antić.

On je podsetio da su Albanci nedavno obili par kuća u selu Rastelica, da je obavljen uviđaj, te da tragovi vode ka administrativnoj liniji. To je kap koja je prelila čašu, tvrde okupljeni meštani.

Glas javnosti/ Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR