Glas Javnosti

DNO DNA: Nataša Kandić zove "intelektualnu elitu" da podrži sramnu rezoluciju o Srebrenici

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zar ne bi elita trebalo da pozove predsednika Srbije da se ne blamira borbom protiv rezolucije UN o proglašenju 11. jula međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici, zabrinuto se pita Nataša Kandić.

Osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić pozvala je "intelektualnu elitu" u Srbiji, da se suprotstavi predsedniku Aleksandru Vučiću i podrži rezoluciju o Srebrenici koja treba da se nađe pred UN.

"Intelektualna elita u Srbiji je uobražena i nezainteresovana za budućnost Srbije. Da nije tako, zar ne bi pozvala predsednika Srbije da se ne blamira borbom protiv rezolucije UN o proglašenju 11. jula međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici", objavila je Kandićeva na društvenoj mreži Iks.

Nikakvo iznenađenje od "antiratne aktivistkinje" koja je svojim izjavama podigla visoko lestvicu kada je reč o govoru mržnje protiv Srba. Kandić je već najavila na Iksu svoju podršku rezoluciji opominjući druge da je "civilizacijski neprihvatljivo" odbaciti je.

Izraelski istoričari, svetski stručnjaci za Holokaust, dobro upoznati sa tim šta znači etničko čišćenje, poput Jehude Bauera, Efraima Zurofa ili Gideona Grajfa, jasno kažu da u Srebrenici nije bilo genocida.

Po Nataši Kandić njihove izjave, merene merilima istorijske nauke, spadale bi u grupu "civilizacijski neprihvatljivih".


A dobitnica "Zlatne mape Kosova", koju joj je uručio Ramuš Haradinaj, tada prištinski zvaničnik sada haški optuženik zbog ratnih zločina, sigurno zna šta je genocid bolje od priznatih istoričara. I potomaka naroda koji ga je preživeo u Drugom svetskom ratu.

A što se tiče "intelektualne elite" kojoj je ovaj poklič sa Iksa upućen, za to Nataša Kandić ne bi trebalo da brine. S obzirom na broj univerzitetskih profesora koji su stali u odbranu slobode profesora Dinka Gruhonjića da se neslano šali sa krvnicima nad Srbima u Jasenovcu i u Hrvatskoj vređa srpske žrtve, podrška "intelektualne elite" neće joj manjkati.      

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR