Glas Javnosti

ČESTITAJTE SLAVU NA POSEBAN NAČIN: Najlepše želje od srca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Bilo da se odlučite za tradicionalne čestitke, lične poruke ili verske stihove, važno je da vaša poruka odražava vašu iskrenu želju za srećom i blagoslovima za vaše najbliže.

Krsna slava je jedan od najvažnijih verskih i porodičnih događaja u Srbiji. To je vreme kada se okuplja cela porodica kako bi proslavila svog sveca zaštitnika. Osim pripreme tradicionalnih jela i obreda, deo ove proslave često uključuje i razmenu čestitki i lepih želja među porodicom i prijateljima.

Ako želite da vaše čestitke budu posebno značajne i lepe, evo nekoliko inspiracija:

  1. Tradicionalne čestitke:

- Neka vam sveti zaštitnik podari sreću, zdravlje i ljubav uvek. Srećna krsna slava!

- Neka ova svetla svetkovna isijava toplinu i radost u vašem domu. Čestitam vam na krsnoj slavi!

- Sa molitvama i ljubavlju, neka vam svetac zaštitnik blagoslovi dom. Srećna slava!

  1. Lične čestitke:

- Srećna slava domaćine u zdravlju je proslavite i na mladje ostavite, da je slave dok je sveta, zbog sreće i berićeta, običaji to su davni slaviše nam preci slavni! Domaćine čašu gore nek se mudre reči zbore.

- Dogoreva slavska sveća, nek vas prati svaka sreća i nek tamjan zamiriše, sve nevolje nek izbriše, nek vas vodi vera prava i Srećna vam krsna slava.

- Nek drhtavi plamen slavske sveće, sagori svu tugu, muku i boli, neka se zauvek u tvojoj kući samo slavi, poštuje i voli. Ovo je želja iz srca, prava, srećna ti prijatelju

  1. Verske čestitke:

- Neka vaša molitva bude uslišena, a blagoslov svetog sveca zaštitnika neka vas prati u svim danima. Srećna slava!

- Neka svetac zaštitnik prosvetli svaki trenutak vaših života, a ljubav i radost neka vas prate uvek. Srećna krsna slava!

- Neka vas današnji svetac štiti od zla i neka vam bude zvezda vodilja u svakoj životnoj avanturi. Srećna slava.

  1. Citati iz Biblije:

- Kako u svetom Pismu stoji, Neka svetlost vaših dela zasija pred ljudima. Neka sveti zaštitnik osvetli put vašem domu. Srećna slava!

Bilo da se odlučite za tradicionalne čestitke, lične poruke ili verske stihove, važno je da vaša poruka odražava vašu iskrenu želju za srećom i blagoslovima za vaše najbliže. Krsna slava je vreme zajedništva i duhovnosti, pa nemojte propustiti priliku da podelite toplinu i ljubav sa svojim najdražima. Srećna krsna slava!

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR