Glas Javnosti

MINISTARSTVO KRIJE ZELJINU ĆERKU: VIcekonzulka u Štutgartu Magdalena Milojević pod DRŽAVNOM ZAŠTITOM?

Politika
Autor: Glas javnosti

Ćerka je Zorana Milojevića Zelje člana SNS-a koji je u javnosti označen kao jedan od glavnih batinaša naprednjaka, Magdalena Milojević koja je postavljena za vicekonzula Srbije u Študgartu "pod zaštitom je MInistarstva spoljnih poslova Srbije", koje odbija da odgovori kako je i na osnovu kojih kvalifikacija ona postavljena na to uticajno mesto.

A da je Magdalena Milojević zaista vicekonzul u Štutgartu potvrđuje i sajt konzulata Srbije u tom gradu, gde njeno ime stoji u odseku za diplomatsko osoblje.

Osim toga na njenom Fejsbuku, javno je dostupna fotografija, na kojoj je u društvu sa Božidarom Vučurovićem, bivšim generalnim konzulom u Štutgartu, a sada Minhenu, kada su zajedno polagali vence palim srpskim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

Dolazak Magdalene Milojević u Ministarstvo spoljnih poslova od samog početka je kontroverzan, a ona samo jedan od mnogobrojnih partijskih kadrova koji se redovno zapošljavaju u MSP, piše portal Nova prenoseći reči svog izvora.

- Mesto vicekonzola zauzela je dugogodišnjem diplomati sa 30 godina iskustva, koji je nakon toga napustio službu - kazao je jedan od izvora novine “Nova”.

Inače, Zoran Milojević Zelja je čovek sa severa Kosova čije ime se u javnosti više puta spominjalo zbog incidenata tokom lokalnih izbora još od 2013. godine. Predstavnici opozicije više puta su ga označavali kao napadača, ali se nijedan od tih slučajeva nije našao pred sudom.

Među njima je i slučaj prebijanja i kidnapovanja opozicionog aktiviste Danila Bobića, tokom kampanje u Vrbasu 2013. godine. Bobić je identifikovao Milojevića na fotografijama u policiji, ali od celog slučaja nije bilo ništa.

Tužilaštvo godinama nije uspevalo da sasluša Milojevića, a kao obrazloženje navodili su da ne uspevaju da ga nađu na adresi, iako se pojavljivao na događajima koje organizuje SNS. Na jednoj od njih, u aprilu 2017. godine, pojavio se Milojević, koji je viđen u pratnji šefa tada Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

U vreme kada je Kancelarijom za Kosovo i Metohiju rukovodio Aleksandar Vulin, postao je savetnik u toj kancelariji, član IO SNS i poverenik SNS za KiM, ali i predstavnik „Telekoma“ za KiM.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR