Glas Javnosti

KURTI NASTAVLJA NEGATIVNU POLITIKU: 'Moramo biti jedinstveni PROTIV Srbije'

Politika
Autor: Glas javnosti

Aljbin Kurti, novi premijer privremenih institucija u Prištini nastavlja sa negativnom retorikom i "guranjem" dijaloga Beograda i Prištine u drugi plan.

Kurti je poručio da je od danas premijer svih građana i zahvalio onima koji su glasali za njega, istovremeno pozivajući na "jedinstvo protiv Srbije'', prenosi prištinska ''Koha ditore''.

- Moramo biti jedinstveni protiv Srbije. Zahtevaćemo parlamentarnu raspravu do iznemoglosti. Za budućnost dece moramo pronaći koordinaciju. To moramo pronaći i u sektoru bezbednosti. Takođe ćemo tražiti koordinaciju za fond zdravstvenog osiguranja - rekao je Kurti u svom prvom obraćanju nakon što je izglasan.

Dodao je da će njegova vlada sarađivati sa opozicijom i civilnim društvom.

- Ovo je velika odgovornost, pa se očekuje da budete dobro pripremljeni. Vodićemo se principima i verom. Morate da radite sve dok imate mandat da dokažete da ste zaslužni na položajima na kojima ste postavljeni - rekao je Kurti u svom prvom obraćanju nakon što je izglasan.

Kurti je izabran večeras na skupštinskoj sednici, a za njega je glasalo 67 poslanika. Protiv njegovog izbora bilo je 30 poslanika od ukupno 107 prisutnih.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR