Glas Javnosti

KOSOVSKI PREDSEDNIK NAPAO PREMIJERA: Tači hoće da zabrani Hotiju da pregovora sa Beogradom!

Politika
Autor: Glas javnosti

Nakon sporazuma u Vašingtonu sve je više varnica na relaciji Hašim Tači-Avdulah Hoti.

Iz kancelarije predsednika privremenih prištinskih institucija zatraženo je da tzv. skupština hitno izglasa rezoluciju kojom bi se zabranilo da premijer Avdulah Hoti pregovara o, kako se kaže, "unutrašnjim poslovima Kosova i temama koje ugrožavaju unutrašnji poredak", prenosi Koha.

 
Kako se navodi iz kancelarije predsednika privremenih institucija, skupština mora hitno da se pozabavi i "opasnim korakom" vlade u briselskom dijalogu.

Otvaranje tema o pravima manjina i Zajednici srpskih opština u briselskom dijalogu iz Kabineta nazivaju "velikom i opasnom greškom", prenosi Kosovo onlajn.

Tvrdi se da je to "udarac za Kosovo" i kršenje "suvereniteta". Iz Predsedništva se navodi da su ova pitanja rešavana u okviru Ahtisarijevog paketa, ali i u okviru Briselskog sporazuma u aprilu 2013. godine i odlukom Ustavnog suda.

- Prema tome, niko nema mandat da govori u ime Kosova o zatvorenim temama, u Briselu ili bilo gde. Kosovo ne može i ni po koju cenu nikada neće dozvoliti stvaranje politickog entiteta na svojoj teritoriji, koji bi bio reprodukcija Republike Srpske na teritoriji Kosova - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je razgovor sa Beogradom o imovini u "suprotnosti sa Ustavom i zakonima Kosova i predstavljaju kršenje suvereniteta".

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR