Glas Javnosti
Posta

Vesić tražio od Jovanovića 475.000, sud mu oborio tužbu

Politika
Autor: Glas javnosti

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je zahtev Gorana Vesića koji je tužio direktora Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikolu Jovanovića, na osnovu čega mu je tražio naknadu za pretrpljeni duševni bol u iznosu od 475.000 dinara.

Sud je odlučivao o tužbi Vesića u kojoj je on za navodne pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda tražio da mu se isplati naknada od 475.000 dinara.

U pitanju je bila tužba koju je Vesić pokrenuo pred nadležnim insitucijama zbog Jevrejske sinagoge u Zemunu i sudbine zgrade iz koje je ubijen Zoran Đinđić. Vesić je tada izjavio da mu je naneta duševna bol i povređen ugled.

U međuvremenu, Vesić nije prihvatio predlog Nikole Jovanovića da sve rasprave pred tv kamerama. 

Ceo postupak počeo je još 2. februara, a Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu u kojoj je naveo da je zahtev Vesića neosnovan.

Pored toga, Vesić se obavezuje da tuženom Nikoli Jovanoviću naknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 46.650 dinara u roku od 15 dana od prijema presude.

Jovanović nije želeo da komentariše presudu suda, ali je najavio da će ovu naknadu uplatiti u humanitarne svrhe - prenosi nova.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP