Glas Javnosti

VERUJTE LI DA SE BRINU ZA SRPSKU DECU? Na sastanku u Vašingtonu plan vredan milijarde evra, Grenel demantuje da traže priznanje Kosova

Politika
Autor:

Prema nezvaničnim informacijama iz više izvora na stolu u Beloj kući se nalazi i ekonomski plan vredan nekoliko milijardi evra, dok u isto vreme Ričarad Grenel demantuje da traže od srpske delegacije priznanje Kosova.

Amerika tvrdi da želi da osnaži Srbiju kroz infrastrukturno ulaganje i otvaranje fabrikaa Ričard Grenel je rekao da mu je izuzetno važno kako će deca u Srbiji živeti.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na sastanku u Beloj kući na stolu papir čija jedna tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova.

On je rekao da su razgovori izuzetno teški i naporni jer svi vrše pritisak na Srbiju.

U Vašingtonu se nalazi i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

On je rekao da su na stolu važni predlozi i dobri predlozi, kada je u pitanju privreda. Radi se o veoma konkretnim predlozima - da se kreiraju nova radna mesta i da mladi ljudi mogu da planiraju svoje porodice gde god, bez obzira da li živeli u Prizrenu, Peći...

- Hajde da počnemo od onoga što nas spaja, a ne razdvaja - rekao je Čadež.

On dodaje da je ambasador jasno stavio do znanja da su ovi pregovori pre svega o ekonomskoj saradnji Beograd i Prištine.

- Naravno, politički aspekt je tu, nije od juče tu. Videćemo kako će se razvijati dalje. Za obe delegacije je važno što su SAD stavile na sto neku vrstu sopstvene garancije da će konkretnim novcem da podrže privredu - tvrdi on.

Čadež podseća da se o ekonomskoj saradnji govori već dugo.

- Imali smo problem godinu dana "otmice" kada je nekadašnji premijer uveo 100% taksu. Ponovo se regulisalo to, vraćamo se onom ranije. Ne postoji nedelja u kojoj nemam privrednike iz Prizrena i ne razgovaramo o saradnji na KiM - rekao je Čadež.

(Glas javnosti/ Prva)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR