Glas Javnosti

VELIKI PROTESTNI MITING SRBA NA KOSOVU I METOHIJI: Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je NAŠA DEDOVINA! SRBI RAZVILI ZASTAVU DUGU 250 METARA! (VIDEO, FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

Uoči velikog protesta koji počinje u podne u Rudaru, tzv. kosovska policija postavila je blokade na magistralnom putnom pravcu, a Srbi, koji se polako okupljaju u velikom broju, razvili transparent: "Kurti, Kosmet nije tvoja prćija ovo je naša dedovina!"

Pristiže veliki broj građana. U Rudaru se viori i srpska trobojka - Srbi razvili zastavu dugu čak 250 metara.

- Ono što u ovom momentu mogu da kažem je da se okuplja veliki broj građana, polako pristižu sa svih strana, kod Krsta u Rudaru, gde se u 12 sati očekuje početak protesta", prenela je novinarka TV Most.

Navela je da prema informacijama Kriznog štaba na protest dolaze lekari, nastavnici, profesori, rudari, komšije, prijatelji. 

Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste je na svom Tviter nalogu napisao da patrole tzv. kosovske policije zaustavljaju narod i uzimaju podatke od ljudi koji su krenuli na veliki narodni miting u 12 sati kod Krsta u Rudaru.

-Usput patrole KP zaustavljaju ciljano vozila i uzimaju podatke putnika uz poruku "budite dobri, ako bude problema znaćemo ko je kriv". Posle svih sloboda koje su nam ukinute, pokušavaju da nam ukinu i demokratsko pravo na miran protest.


Policija je zaustavila dva autobusa sa Srbima iz Štrpca i pretresa ih, drži van puta i legitimiše putnike, a Kurtijeva policija zaustavlja i druga srpska vozila na Kosova i Metohije koja su sa drugih lokacija krenula da podrže svoje sunarodnike na severu, iz Babinog Mosta, Vučitrna, Gračanice, Pomoravlja..


SVI SMO MI DEJAN PANTIĆ

Okupljenima u ime svih obratio se Predrag Pantić.
- Hvala vam što ste proteklih dana na barikadama. Moj otac je proglašen krivim a sve je ovo njihovo maslo i njihova rezija. Moj otac je kriv zato što je Srbin. I nema ni jednu mrlju u karijeri. Na njegovom mestu sutra će biti drugi. Ovo je kršenje svih ljudskih prava u 21. veku.
 

U ovo očaju i nemoći ja i majka smo otišli do Jarinja. Vidimo da ovde nema pravde i da je politička hajka na naš narod. Svi smo mi Dejan Pantić.

 

Prisutnima se potom obratio i bivši gradonačelnik Zvečana doktor Dragiša Milović.

- Broj okupljenih govori da imamo snage da se odupremo mirno demokratski uprkos kiši i mrazu. Ovde su doktori, studenti, nastavnici, profesori. Barikade su odgovor na nasilje, a ovde smo dočekali i svetog Nikolu u 21. veku. Mi nismo bande niti kriminalci, već samo želimo s živimo mirno.

Pošto verujem da su ovde i pripadnici KFOR-a Euleksa, mi samo želimo zaštiti od terora Aljbina Kurtija. Da se oslobode Srbi uhapšeni. Da se povuku specijalci i njihove baze. Ali i da se uklone spiskovi na kojima su Srbi. A kada već govorim o Euleksi moram da kažem da smo mi Srbi najugroženiji narod u 21. veku.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR