Glas Javnosti

VELIKI LALA UZVRAĆA UDARAC: Čanak opleo po SPC

Politika
Autor: Глас јавности

Između vas i narkodilera samo jedna razlika, poručuje lider Lige socijaldemokrata

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, naveo je da Srpska pravoslavna crkva svojim delovanjem masovno ugrožava zdravlje stanovništva i da se stavlja iznad države.

On je na svom Tviter profilu napisao da je jedina razlika između njih i nakro kartela to što “Kolumbija dilerima ne uplaćuje iz budžeta socijalno i zdravstveno”.ž

“SPC: Ne plaća porez, ne poštuje zakone, poziva na nepoštovanje zakona, svojim delovanjem masovno ugrožava javno zdravlje stanovništva, stavlja se iznad države. Jedina razlika između njih i narko kartela je što Kolumbija dilerima ne uplaćuje iz budžeta socijalno i zdravstveno”, naveo je Čanak.

On je tako reagovao na propoved u kojoj je vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Srbije, jer je “sveta pričest najbolji lek”, a “crkva najbolja bolnica” i da im slobodu kretanja jedino bog može zabraniti. On je vernike savetovao da zakone poštuju samo u onoj meri koliko je to “saglasno sa bogom i sa crkvenim propisima i sa Sveti pismom” , a da je svako ko ih drugačije savetuje “bludnik i bezbožnik”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR