Glas Javnosti

VELIKA ČAST ZA SRBIJU: Knez Albert II od Monaka VUČIĆU URUČIO ORDEN (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u zvaničnoj poseti Monaku, gde razgovara sa knezom Albertom Drugim od Monaka.

Knez Albert II od Monaka priredio mu je svečani doček ispred Kneževske palate. Uz postrojenu Gardu i himne dve zemlje, knez Albert srdačno je dočekao predsednika Vučića, a na Kneževskoj palati se, zbog ove posete, uz zastavu Monaka vijorila i zastava Srbije.

"Hvala Vam na veličanstvenom dočeku" - napisao je Vučić na Instagramu, uz video svečanog dočeka.


Potom je Ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji Nj.S.V. knez Albert II od Monaka uručuje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Potom je upriličena ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla.

Knez Albert II od Monaka uručio je predsedniku Srbije orden.

"Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje" - napisao je Vučić na Instagramu uz video dodele ordena.



Potom će predsednik Vučić prisustvovati potpisivanju Okvirnog sporazuma o saradnji između Kneževine Monako i Srbije.

Sam predsednik Vučić je pre nekoliko dana, najavljujući svoj put, rekao da je poseta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakva je knez Albert II od Monaka, koji ima veliki uticaj i čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta, veoma važna.

Inače, knez Albert II od Monaka boravio je u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. oktobra 2020. godine, što je bila njegova prva zvanična poseta Beogradu od kada su 2007. godine uspostavljeni diplomatski odnosi između dve države.



Tada je predsednik Srbije odlikovao kneza od Monaka Ordenom Republike Srbije na lenti, za zasluge u razvijanju i učvršćvanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Monaka, a potpisan je sporazum o saradnji privrednih komora.

Knez Albert II od Monaka, sin Grejs Keli i princa Renijea, potiče iz porodice Grimaldi, jedne od najstarijih i najuticajnijih kraljevskih porodica Evrope, piše B92.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR