Glas Javnosti

VACIĆ VERUJE DA JE CRNA GORA ANTISRPSKA DRŽAVA: ‘Usvajanje Rezolucije o Srebrenici nije bratski čin’

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić rekao je da odlukom Skupštine Crne Gore da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici Crna Gora je, po ko zna koji put, pokazala ne da nije bratska ili prijateljska zemlja Srbiji, već da je prema njoj krajnje neprijateljski nastrojena

Vacić je istakao da tu više nije reč o režimu Mila Đukanovića, već da su stvari mnogo dublje od toga. Dodaje da je promena režima pokazala da antisrpska politika ostaje trajna konstanta države Crne Gore, jer, kako kaže, od 2006. godine ta zemlja drugog sadržaja i smisla osim antisrpstva i rusofobije ni nema.

"Kako drugačije nazvati Crnu Goru negoli kao neprijateljsku zemlju ako ona saučestvuje u otimanju Kosova i Metohije od Srbije, ako čestita državne praznike čelnicima lažne države Kosovo, ako je postala članica NATO pakta koji je brutalno bombardovao Srbiju, ako samo sa našom Srpskom pravoslavnom crkvom ne želi da potpiše temeljni ugovor, ako srpskog predsednika stalno optužuje za pokušaje državnih udara, ako njen najviši predstavnik dolazi u Beograd bez ikakve najave, poput najobičnijeg kabadahije da preti i ucenjuje Srbiju i Srpsku crkvu, ako hapsi naše sunarodnike zbog isticanja srpskih zastava, ako ne daje nikakva kolektivna prava Srbima kojih je u Crnoj Gori 29%, ako naš srpski jezik naziva lažnim crnogorskim imenom, ako našu državu stalno i neosnovano optužuje za pokušaje agresije na nju, a mi im šaljemo vakcine protiv koronavirusa, ako je proterala našeg ambasadora i, na kraju, ako na naš narod stavlja žig naroda koji je navodno počinio najveći genocid nakon završetka Drugog svetskog rata. Ako ovo nisu neprijateljski činovi prema Srbiji i Srbima, šta onda jesu!?", kaže Vacić.

Vacić kaže da je Zdravko Krivokapić svim svojim postupcima pokazao da je izdao i Crkvu, i narod, i političku koaliciju koja mu je ukazala poverenje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR