Glas Javnosti

TEROR NAD SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI! VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: Pozivamo Srbe na očuvanje mira, Amerika ljulja svoje čedo Kosovo!

Politika
Autor: Glas javnosti

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je hitno sazvao predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić, je u toku. Vučić je sazvao sednicu zbog pretnji Aljbina Kurtija, koji je obavestio Kvintu da će, ukoliko se ne uklone barikade na severu Kosova i Metohije, "preduzeti sve mere".

Sever Kosova i Metohije i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak.

Na barikadama koje su Srbi postavili u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, noć je protekla napeto.

U Severnoj Mitrovici se oko tri ujutru čula jaka detonacija.

"Analizirali smo sve što se dešava na KiM, kao i međunarodni aspekt, situaciju na terenu... Kao što smo najavljivali, najpre iz tog međunarodnog aspekta, u kome imate bezbroj neistina i laži, a na samom terenu tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima. Kosovska policija nema nikakvo pravo da bude na severu".

"Reč je o pokušaju završavanja sa srpskim problemom na KiM u kome učestvuju Kurti, prištinske vlasti i dobar deo međunarodne zajednice. Gospodin Pantić je najbolji primer. Video nadzor je potvrdio da ništa nije uradio ispred svoje kuće, onda su rekli da je to uradio u Leposaviću, i to pre godinu dana. Čovek je srčani bolesnik, koji je nedavno imao operaciju, a porodicu mu nisu obavestili ni gde je ni kako je".

"Razmatrali smo šta nam je činiti. Važno nam je da pozovemo i Albance i Srbe na očuvanje mira".

Amerikanci traže uklanjanje barikada.

"Odlično sam razumeo tu poruku i očekivao sam je, iako sam razočaran. Imaju svoje čedo i čuvaju ga. Albansko dete su napravili pre 20 i nešto godina i završili pre 14 godina. Kažu da su barikade problem. One ne ograničavaju kretanje nijednog Albanca. To je protest".

"Imam pitanje za naše američke partnere: Koje sporazume poštuje Priština i koje poštuju Amerikanci".
Predsednik je rekao da Amerika "ljulja svoje čedo".
- Napravili su monstruma zajedno pre 23 godine. Završili su to pravljenje 2008. godine i ništa više od toga. Nije barikade neko napravio iz hira i zato što voli da se smrzava. Niko se od Albanaca tim putem ne kreće. To je izraz protesta zbog hapšenja, maltretiranja ljudi i neispunjavanja Briseslkog sporazuma. Neka nam naši američki partneri kažu koji pravni akt oni i Priština poštuju. Samo nam jedan kažite. Oni se drže samo "akta" da im se može sve, dokle hoće i koliko hoće. Mi smo priterani uza zid. Za mene je ovo najteži dan od kada sam predsednik ili premijer i najteža noć je preda mnom - rekao je Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR