Glas Javnosti

SAHRANJEN MILUTIN MRKONJIĆ Legenda otišao na večni počinak uz pesmu "Čubura" i burni aplauz (VIDEO+FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju sahranjen je narodni poslanik i počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić. Izjavljivanje saučešća porodici je počelo u 13.30 sati.

Na Novo groblje su stigli Zoran Đorđević, direktor Pošta Srbije, Zoran Anđelković, Olivera Kovačević, Rasim Ljajić, Dušan Bajatović, advokat Zdenko Tomanović, Dragan Kojić Keba... 

Državni funkcioneri, političari, druge javne ličnosti, prijatelji i poštovaoci Milutina Mrkonjića izjavljuju saučešće porodici.

Na sahrani su i Čedomir Jovanović, Srđan Šaper, Zoran Lilić, bivši predsednik SR Jugoslavije, zatim Dejan Tomašević, 

Tužna povorka krenula je ka grobu uz pesmu "Violino, ne sviraj".

Mrkonjić bio je ministar infrastrukture i ministar saobraćaja u ranijim sastavima Vlade. Preminuo je 27. novembra u Beogradu, u 80. godini.

Povodom njegove smrti danas je održana komemoracija u Domu Narodne skupštine.

- Ovde su došli ljudi iz cele Srbije, da ti se poklone i zahvale za sve što si učinio za njih. Ne zameri nam. Danas smo i radosni jer smo srećni što si ti bio deo našeg života - rekao je Ivica Dačić opraštajući se od Mrkonjića.

Potom, uz zvuke pesme "Čubura" Bekija Bekića u raku je spušten sanduk sa telom Milutina Mrkonjića. Prisutni su posle pesme burno aplaudirali.

"Glas javnosti" uživo prati sahranu Milutina Mrkonjića...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR