Glas Javnosti

UŽAS! DOK SU ALBANCI SILOVALI NEPOKRETNU MARICU, MAJKU TERALI DA GLEDA: Ovo je ZAKLANA SRPKINJA čiju je sliku Vučić pokazao na SB UN! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom sednice Saveta bezbednosti pokazao sliku silovane i mučki ubijene Marice Mirić, kao odgovor na gnusne optužbe od strane Vjose Osmani.

Predsednik je istakao da su bile brojne žrtve srpske nacionalnosti, stradale od albanskog zverstva, te da Srbija nije obaveštena o sastavu delegacije tzv. Kosova.


- Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu... - rekao je Vučić.

Ko je bila Marica Mirić?

Posle povlačenja srpske vojske s Kosmeta, pod komandom NATO snaga, albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Na udari se između ostalih našla i porodica Mirić koja je bila domaćinska i ugledna. 


Sahrana Marice Mirić  (Foto: Jutjub)

Imali su jednu ćerku, sa teškom životnom pričom shodno tome da je Marica Mirić, bila je paralizovana.

Bila je odličan student ekonomije iz sela Belo Polje kraj Peći. 

Majka je brinula o njoj. 1999. godine nakon povlačenja naše vojske i policije iz ovih predela, ona nije htela da ode odatle.


Spomenik Marici Mirić (Foto: Fejsbuk)

Pakao je nastako onog dana kada je su u njihovu kuću upali pripadnici OVK.

Bolesnu Maricu su Albanci pred majkom obeščastili. Onda su je zaklali.

Majka se uspela nekako da se oslobodi, dođe do Pećke patrijaršije i obavesti sve o strahoti kojoj je nažalost svedočila.

Podsećamo, pošto u tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.

AMFILOHIJE SAHRANIO MARICU

- Tuga i jad me obuzmu svaki put kada se setim svega što je bilo 1999. na Kosovu. Prošlo je 20 godina, ali sećam se svega, i onih nesrećnih koje smo sahranili na groblju Pećke patrijaršije.

Pred očima mi se javi jadna Marica Mirić, devojka koju su četvorica Šiptara silovali, a njenu majku držali i terali da to gleda, pa je pred majkom i ubili. Bilo je među italijanskim oficirima čestitih ljudi, pa su nam javili da se to desilo.

Mi smo došli, pokrili je ćebetom i tako je sahranili iza Pećke patrijaršije. Pored nje smo sahranili jadnu staricu, koju su Albanci takođe zaklali tog dana.

U Goraždevcu su tada ubijena deca, mnogo užasa je bilo. To ne sme da se zaboravi i ja sam pokušao to što sam video i doživeo da opišem u svoje četiri knjige „Novo kosovsko raspeće“ - naveo je svojevremeno mitropolit Anfilohije, koji je sahranio nesrećnu Srpkinju.

UMOTALI SMO JE U ĆEBE I SAHRANILI, SANDUK NISMO IMALI

Maricu je u manastir doneo blaženopočivši mitropolit Amfilohije.

On je toliko bio izbezumljen da ništa nismo smeli da ga pitamo. Bila je sa majkom, nepokretna u kolicima.

Obeščastili su je i ubili pred majkom.

Sanduk nismo imali pa smo je umotali u ćebe i sahranili u dvorištu Pećke patrijaršije..., tako je za istoriju, da se nikad ne zaboravi i nikad ne oprosti, ispričala igumanija Pećke patrijaršije Mati Haritina.


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR