Glas Javnosti

USLOVI ZA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI JOŠ GORI: Zašto su IZDAJNICI iz Srpske LJISTE promenili stav o izborima

Politika
Autor: Glas javnosti

Od poruke "nećemo na izbore dok se ne formira Zajednica srpskih opština (ZSO)", do "hoćemo na izbore, iako je položaj Srba još gori", prošlo je ukupno godinu dana.

U međuvremenu se desilo i napuštanje institucija, barikade, sukobi ispred opština i Banjska.

Poslednja je za predomišljanje bila presudna uz međunarodni pritisak.

Sad Priština poručuje za izbore postoji i administrativno uputstvo, a tzv. gradonačelnik Zvečana da njegova ostavka nije opcija.

Preko noći, Srpska lusta (ili srpske ljiste, kako mnogi Srbi sa Kosmeta nazivaju ove izdajnike) postali su spremni na sve na šta nisu bili još od proletos, kad si izbore bojkotovali, a ni letos, kad su objasnili šta sve treba da se desi da bio oni na izbore i izašli.


Podsetimo, glavni zahtev ovih izdajnika je bio da se takozcvane "specijalne jednici2 tzv. "kosovske policije" Rosu sa dugim cevima povuku sa severa Kosova i Metohije. Oni ne samo da se nisu povukli, nego su učestvovali u ubistvu trojice Srba u Banjskoj

Drugi zahtev je bio puštanje svih Srba koje je Priština uhapsila. Većina Srba, na žalost, nije oslobođena, a u međuvremenu su uhapšeni i mnogi drugi. 

Sledeći zahtev je bio da svi lažni "gradonačelnici" iz četiri opštine severa Kosmeta podnesu ostavke. Naravno, oni to nisu uradili i ne pada im na pamet. 

Takođe, na Kosovu i Metohiji je katastrofalna humanitarna situacija za Srbe. Nedostaju lekovi, sanitetski materijal a više meseci je u toku bojkot robe srpskih proizvođača. 

I na kraju, Zajednica srpskih opština - uslov svih uslova - nije i neće biti formirana!
 
I u ovakvim, nepodnošljivim uslovima, izdajnici iz srpske LJISTE odlučili su se na izlazak na izbore, na koje ih je, podsetimo pozvao, predsednik Serbije Aleksandar Vučić.


Goran Rakić

Podsetimno. predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je vlasti u Prištini da što pre raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na severu, uz poruku da su spremni da na njima učestvuju.

Rakić je na konferenciji za medije poručio da je „lopta sada u dvorištu Prištine“.

„Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimnu gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda. Njihova jedina svrha je maltretiranje naših građana“, istakao je Rakić.

Glas javnosti/N07S


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mita u 16.10.2023 14:50:08 h
     0 
Sve sami izdajnici i vučićevi poltroni!