Glas Javnosti

Uhapšeni Srbi prebačeni iz Mitrovice u sudski pritvor u Prištinu; EULEKS: Pažljivo pratimo slučaj brutalno pretučenog Srbina Dušana Obrenovića

Politika
Autor: Glas javnosti

Dvojica uhapšenih Srba Radoš Petrović i Dušan Obrenović, koje je KFOR pre dva dana predao kosovskoj policiji, prebačeni su jutros iz policijskog pritvora u Kosovskoj Mitrovici u sudski pritvor u Prištini, saopštio je bivši gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović.

Milović je u Zvečanu rekao da se očekuje da Petrović i Obrenović kasnije danas izađu pred sudiju.

Podsetimo, pripadnici tzv. kosovske policije brutalno su pretukli Obrenovića prilikom hapšenja 29. maja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je ranije njegov advokat Predrag Miljković. 


On je rekao da je Obrenović zadobio povrede glave,  posekotine, poderotine, hematome po glavi.

 EULEKS pažljivo prati slučaj Srbina Dušana Obrenovića, koga je brutalno pretukla kosovska policija prilikom hapšenja, saopštila je danas Kancelarija za štampu i javno informisanje EULEKS-a.

Tokom saslušanja o pritvoru EULEKS-ovi posmatrači će moći da se raspitaju kod advokata o postupanju sa pritvorenikom, naveo je EULEKS.


Pored ovog, EULEKS preko svoje Jedinice za praćenje slučajeva nastavlja da pažljivo prati preko 60 slučajeva koji se odnose na kosovske Srbe ili eventualno utiču na odnose među zajednicama, istakao je EULEKS.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR