Glas Javnosti

UDARNA VEST! Vučić potpisao naredbu: Vojska stavljena u najviši nivo borbene gotovosti i krenula u pravcu Kosova

Politika
Autor: Glas javnosti

Vučić se na ovaj potez odlučio zbog nasilja koje specijalna policija Aljbina Kurtija sprovodi nad srpskim narodom u Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant naših oružanih snaga Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Vučić se, kako prenose mediji, na ovaj potez odlučio zbog nasuilja koje specijalna policija Aljbina Kurtija sprovodi nad srpskim narodom u Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću.

Arhiva Glasa javnosti
foto: Glas javnosti

Takođe, šef države zatražio je od NATO da se pod hitno zaustavi nasilje nad Srbima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kao vrhovni komendant izdao naredbu Vojsci Srbije za podizanje borbene gotovosti na najviši stepen, kazao je za televiziju Pink ministar odbrane Miloš Vučević.

On je to rekao povodom današnjih tenzija na severu KiM gde su se oglasile sirene i prisutna je kosovska policija.

printscreen/ instagram
foto: Glas javnosti
- Pre nekoliko minuta predsednik je izdao naredbu vojsci da podigne borbenu gotovost na najviši stepen. Vojska je započela svoje aktivnosti, ovo što Kurti radi nas vodi ka crvenim linijama, ovo više nije igra, ovo ugrožava bezbednost svih ljudi koji žive na ovim prostorima. Mi ćemo sprovesti naredbu vrhovnog komandanta i uraditi ono što se od Vojske Srbije očekuje. Srbima na KiM poručujem da budu smireni, da ne nasedaju na provokacije, na scenario u kom bi oni bili prikazani kao kriminalci. U toku je teror nad srpskom zajednicom. Važno je da budemo smireni, i da istovremeno branimo svoja prava i slobode - rekao je Vučević za TV Pink.

Uskoro opširnije...

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR