Glas Javnosti

Ucena DPA za formiranje većine u Nacionalnom savetu Albanaca: RADITI NA UJEDINJENJU SA KOSOVOM!?

Politika
Autor: Glas javnosti

Da bi preševska Demokratska partija Albanaca (DPA) stupila u koaliciju koja bi rukovodila Nacionalnim savetom Albanaca (NSA) zahtevaju da Savet radi na ujedinjenju Bujanovca i Preševa sa Kosovom, prenosi portal Bujanovačke.

Enver Mehmeti, predstavnik DPA u novom sazivu NSA, od čijeg glasa bi moglo da zavisi formiranje rukovodstva saveta, izneo je nekoliko uslova koje je potrebno ispuniti da bi novo rukovodstvo imalo njegov glas.

Jedan od uslova je, kako je naveo, poštovanje volje građana, odnosno rezultata referenduma od pre tri decenije i pripajanje Kosovu.

Bujanovačke su u utorak javile da je Partija za demokratsko delovanje (PDD) počela pregovore o koaliciji koja bi vodila NSA u naredne četiri godine sa Demokratskom partijom (DPA) Nagipa Arifija, Pokretom za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua i DPA nekadašnjeg predsednika opštine Preševo Ragmija Mustafe.

PDD je na nedavnim izborima osvojila 5 mandata i za većinu od najmanje 8 predstavnika je potrebna koalicija sa bar dve od pomenute tri stranke.

Za učešće u koaliciji dva predstavnika Muslijuovog PDP-a ova stranka traži mesto predsednika Saveta, sudeći po izjavi Nevzada Lutfijua, kandidata stranke za tu poziciju.

DPA ima još uslova – da se dijalog sa Vladom Srbije vodi isključivo preko “kosovske vlade” i da se ne pristaje na bilo kakve promene nacionalne zastave, naveo je Mehmeti.

Inače, ova stranka je od 2018. godine bila u rukovodstvu NSA, zajedno sa PDD.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP