Glas Javnosti

U TIrani najavljuju masovne proteste

Politika
Autor: Glas javnosti

Uoči sutrašnjeg održavanja Samita EU-Zapadni Balkan u Tirani lider Demokratske partije Albanije i bivši predsednik Albanije Sali Beriša najavio je da će sutra u Tirani biti održan najmasovniji protest do sada. Beriša je kazao da će ulice i trgovi biti prepuni opozicionara koji brane evropske vrednosti koje ugrožava premijer Edi Rama.

On je istakao da opozicija protestom 6. decembra želi da pokaže evropskom rukovodstvu da je on (Rama), koji predstavlja Albaniju na samitu, dobio vlast krađom glasova, prenosi portal „Epoka e re”. Istakao je da Rama ima moć i „fotelju”, zahvaljujući krađi glasova, švercu, narkoticima i da je državu izgradio na krađama nezamislivim za jednu evropsku državu. Istakao je da „Rama sedi tu kao premijer Albanije”, ali da je on i „glavni lopov” Albanije. Predsednik Partije slobode i doskorašnji predsednik Albanije Ilir Meta potvrdio je za albanske medije da će se Partija slobode pridružiti demonstracijama. A premijer Albanije Edi Rama rekao je za albanske medije da se neće povući pred opozicijom, prenosi „Gazetatema.net”. Albanska policija od danas, kako prenosi „Koha. net”, počinje sa primenom bezbednosnih mera zbog održavanja Samita EU-Zapadni Balkan u Tirani.


Podsećamo, prošle godine su u Tirani bili organizovani masovni protesti, koje predvodio Beriša, u znak protesta zbog toga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio u glavnom gradu Albanije i regionalne inicijative „Otvoreni Balkan”. Tom prilikom bila je zapaljena srpska zastava.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR