Glas Javnosti

U Socijalističkoj partiji Srbije - žestok rovovski rat - kako da se ratosiljaju svog predsednika - Ivice Dačića!?! ČEKA SE SAMO BRUT!

Politika
Autor: Glas javnosti

 Nenadano, Ivica Dačić, predsednik SPS, do juče prvi potpredsednik Vlade Srbije, od danas predsednik Skupštine Srbije - našao se na tankom ledu!

Ne od Vučića (koji mu naravno nije i nikad neće zaboraviti "izdaju u Beogradu") ni od naprednjaka, već od svojih "najmilijih" - socijalista!

Koji, sad, kad je Dačić skrajnut, spremaju njegovu smenu!

Sve je spremno čeka se samo - Brut!! (Marko Junije Brut - Marcus Junius Brutus, učesnik u ubistvu Julija Cezara, 44. godine pre Nove ere, u martovskim idama.)

Dakle, Ivica Dačić, alfa i omega Socijalističke partije, , uhlebljivanjem Branka Ružića (ministar prosvete i obrazovanja), Novice Tončeva (ministar bez portfelja), ubacivanjem eks ministra Aleksandra Antića u "Koridore Srbije, Dušana Bajatovića (ostao na kormilu "Srbijagasa"), trenutno udomljava dr Slavicu Đukić - Dejanović - u oročenu Kovid Vladu Srbije i pokušava da udovolji nereaalnim željama i ambicijama dr Žarka Obradovića da bude ambasador Srbije, ni manje ni više nego u Kini - namirio je večito "gladna usta" svojih nezajažljivih i halapljivih članova vrhuške SPS, naoko zadovoljio apetite, ali i, da li i konačno, potkopao sebe na kormilu SPS?!

Dok u SPS traje naoko javna borba za dobro plaćene funkcije i fotelje - suštinski, vodi se pravi i žestok rovovski rat socijalista - kako da se ratosiljaju svog predsednika - Ivice Dačića!?!

Već poodavno mladi vukodlaci u Socijalističkoj partiji tajno i šapatom dosad su bezuspešno rušili Ivicu Dačića, ali ga već dugo kao tiha voda potkopavaju - da se sam uruši!

Iako sam Ivica Dačić, tvrdi da je zahvalan Aleksandru Vučiću što mu je, a nije morao, poverio mesto prvog čoveka Skupštine Srbije, funkciju koja na papiru ima veliku težinu, ali u stvarnom životu političke Srbije, samo - protokolarnu, jasno je da je uloga Ivice Dačića, do pre neki dan izuzetno uticajne figure u političkom sistemu i svim vladama od 5. oktobra naovamo - skrajnuta...

I, to su, svakako osetili mladi SPS vukodlaci da se omile lideru SNS Aleksandr Vučiću, ali istovremeno i da Ivicu Dačića pošalju u političku i protokolarnu penziju...

Moguće je da se iskusan i obrazovan političar Dačić (32 godine dugoj karijeri političara) ne bu opecao na tu  udicu Aleksandra Vučića i naprednjaka i utešnom nagradom, već bi prešao u opoziciju i tako, bar naoko sačuvao trunku nade da  na nekim od brojnih i najavljenih sledećih izbora u Srbiji pokuša da potkopa i sruši Aleksandra Vučića...

Ovako, on sam, kao Vučićev, sad već, protokol, i SPS kao privezak naprednjaka jednostavno nemaju nikakve šanse u bliskoj budućnosti da poprave svoj usahli rejting, a da podsetimo, na junskim parlamentarnim izborima Socijalistička partija Srbije dobila je skoro duplo manje glasova nego ranije?!

Usput, socijalisti su izgubili i neke "svoje" gradove i uporišta povlačaći se, povijajuući se, klečeći i puzeći pred SNS cunamijem...

U samom vrhu SPS, Ivica Dačić, čini se nema većinu...Sve je manje onih koji bi svoje ambicije podredile stranci, a još manje koji bi se žrtvovali za svog predsednika Ivicu Dačića, ali...takav je život: "koga ti hlebom, on tebe kamenjem"!

Jasno je da su uz Ivicu Dačića, legenda SPS-a Milutin Mrkonjić, počasni predsednik, tu je i stameni Dušan Bajatović i zasad "večiti" Žarko Obradović...

Ali, Žarkova želja da postane, pod stare dane, ambasador pa još u Kini, jasno je svima, da je utopija. Tim pre što su nam neki od obaveštenijih naprednjaka jasno rekli da to jednostavno nije moguće i da se radi samo o propalim iluzijama Žarka Obradovića, "jer to mesto ne damo"!

Da podsetimo, ambasador u Kini je Milan Bačević, blizak bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, skim je i u bliskim familijarnim vezama. Istovremeno, iako se ne eksponira preterano u javnosti Milan Bačević je jedan od najuspešnijih srpskoh ambasadora diljem sveta, izuzetno zaslužan za trenutno izuzetne diplomatske odnose NR Kine i Srbije...

Istina, u delu SNS Milana Bačevića gledaju kao u "Tominog čoveka" i da  bi voleli da imaju svog?!

Dakle, formiranje oročene kovid VD Vlade Srbije ima i brojne bočne varijante sa osnovnim ciljem, sklanjanjem Ivice Dačića sa glavne političke scene Srbije, ali i marginalizovanje Soicijalističke partije Srbije i dovođenja SPS ba nivo trenutno nepostojeće Demokratske stranke, čime bi SNS i Aleksandar Vučić unapred osigurali pobedu na izborima 2022 godine i na predsedničkim, i u Beogradu, a ako zatreba i na državnim...

Istina, ima mnogih koji smatraju da je najava vanrednih parlamentarnih izbora samo novi politički marketing Aleksandra Vučića i bacanje koske (ne)postojećoj opoziciji Srbije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR