Glas Javnosti

U Prištini testovima u zube gledaju

Politika
Autor: Glas javnosti

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Daut Haradinaj kritikovao je vladu Aljbina Kurtija zbog toga što je prihvatila donaciju od 1.000 testova za COVID-19 iz Srbije i istakao da "čak i kada bi mu braća oživela, ne bi prihvatio tu pomoć".

- Ubistva i zločine koji su se dešavali ne smemo da zaboravimo. Ljut sam što su Crnogorci odbili, a Kosovo prihvata pomoć krvoloka - naveo je Daut Haradinaj na Fejsbuku.

Poslanica ABK Time Kadrijaj kaže da je odlazeća vlada učinila da Kosovo prosi od Srbije, piše "Koha ditore".

- Pogledajte kako se ideali menjaju, ali oni se i uspešno čuvaju. Od ujedinjenja sa Albanijom pretvorili su Kosovo u prosjaka Srbije. Rekli su da nam fali testova, Srbija je odgovorila pozitivno - prihvatili smo njihovu donaciju od 1.000 testova za kovid-19. Strašno i bolno kakvo poniženje su naneli Kosovu - navodi Hadrijaj, prenosi Kosovo onlajn.

Poslanik Demokratske partije Kosova Kujtim Gaši obratio se premijeru Aljbinu Kurtiju, nazivajući ga vršiocem dužnosti srpskog plaćenika. Ministar zdravlja Arben Vitija je ranije za KTV rekao da je ta donacija primljena kao pomoć koja se pruža u mnogim zemljama sveta.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR