Glas Javnosti

U NADI RASTI, CRVEN CVETE, DA BRAĆE TE OPET NEKO: Srbi ne daju Kosovo, Priština slavi nezavisnost

Politika
Autor: Glas javnosti

I dok se srpski narod ne miri sa takozvanim nezavisnim Kosovom, danas je podizanjem zastave na jarbolu ispred zgrade Vlade u Prištini počelo obeležavanje 14 godina od proglašenja nezavisnosti.

Tog 17. februara 2008. godine kada je nepriznata država Kosovo jednostrano proglasila nezavisnost, srpski narod je u glas govorio "Kosovo je srce Srbije". Dok su kosovski Albanci slavili u pokušaju da otmu zemlju i naprave navodnu državu, Srbi su ili napuštali svoja ognjišta ili ostajali na Kosovu i Metohiji nepoželjni na svojoj zemlji.


Četrnaest godina kasnije kosovski problem je i dalje goruće pitanje, a jedino dijalog između Beograda i Prištine mogao bi da iznedri rešenje. Kosmet je mesto odakle smo kao rod potekli i na kome se čuva ogromno kulturno naslađe Srba. Dok mi imamo manastire koji su na listi UNESCO-ve svetske baštine, Albanci imaju spomenik Klintonu. Neretko su naše svetinje na udaru ovog naroda koji ih ruši, pali i uništava. Ako pitate naš narod, on će vam reći da je Kosovo srce Srbije i da se nikada neće pomiriti za nezavisnošću ove pokrajine.


Takozvano Kosovo do sada su priznale 92 od 193 članice Ujedinjenih nacija. Nezavisnost su prve priznale Kostarika, SAD, Francuska, Avganistan, Albanija, Turska, Velika Britanija, a zahvaljujući diplomatskim naporima Srbije, odluku o priznanju od 2013. godine povuklo je 18 zemalja.

Podizanjem zastave na jarbolu ispred zgrade Vlade u Prištini, danas je na Kosovu počelo obeležavanje 14 godina od proglašenja nezavisnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR