Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO BIH UKLJUČUJE SE U ISTRAGU SMRTI ZUKORLIĆA: Sin Usame zatražio da se ekshumacija ODLOŽI! OVO JE RAZLOG

Politika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je proceduru da se uključi u proces istrage o uzroku smrti bivšeg muftije Muamera Zukorlića, saznaje Prva televizija, objavio je portal oslobođenje.ba.

- Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se celokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage - kazao je Usame Zukorlić, sin Muamera Zukorlića.


Porodica je, podsetimo, krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe podnela Republičkom tužilaštvu, a nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru. Usame je kao podnosilac prijave već dao izjavu, a odmah je doneta i odluka o hitnoj ekshumaciji.

- Mi smo zamolili da se ekshumacija, koja je trebalo da se obavi sutra, odloži jer porodici treba vremena da se psihički za to pripremi - istakao je on.

Usame Zukorlić je pojasnio da najbliži članovi porodice i saradnici prolaze kroz najteži period.

- Ovo je vrlo neugodna, vrlo teška i vrlo emotivna situacija. Međutim, potreba da se zna istina o okolnostima pod kojima je naš otac i lider umro nam daje snagu da prevaziđemo te emocije i teškoću koju osećamo - rekao je on na TV Prva.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine, a tada se iz medija čulo da je uzrok srčani udar.


Usame Zukorlić na Instagramu se zahvalio na podršci reisulemi Huseinu ef. Kavazoviću.

- Zahvaljujem se vrhovnom poglavaru muslimana na zapadnom Balkanu, reisulemi Husein ef. Kavazoviću za podršku koju je uputio našoj porodici u nastojanju da rasvetlimo okolnosti pod kojim je preselio naš lider rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić - napisao je on uz fotografiju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR