Glas Javnosti

ТРАГИКОМИЧНО: Премијерка читала "срцепарајуће слово препуно хвала о Синиши Малом"; Шешељ поручио, "Умало сам заплакао"

Politika
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 28.05.2018.

Сви резултати Синише Малог које је постигао као градоначелник су проверљиви, рекла је током скупштинске расправе о предложеном министру финансија.

То је рекла председница владе Ана Брнабић.

Она је тиме одговорила шефу посланика СРС Војислава Шесеља, који је рекао да радикали неће подржати избор Малог и додао да је умало заплакао док је премијерка читала "срцепарајуће слово препуно похвала".

Брнабићева му је реплицирала да јој је драго што га је њено обраћање и извештај о резултатима Малог као градоначелника емотивно дирнуло и да се нашао погођен свим тим успесима, а да је она била пресрећна док је за викенд писала образложење.

“Нема ништа нарочито срцепарајуће, осим сто су велики успеси. Све је проверљиво, црно на бело, лако се провери дуг и да је он преполовљен, колики је био дефицит и да је смањен за четири пута, да је Београд први пут у историји добио кредитни рејтинг, да имамо 12,8 милијарди динара у каси, 72.000 места у вртићима, мању незапосленост…”, рекла је Брнабићева.

Зато би, казала је, било фер да СРС да подршку избору Малог, да помогне да сличне резултате имамо у на републичком нивоу.

На Шешељеву опаску да у "мутним временима" Влада Србије мора да се реконструише и да се избаци из ње свако ко је сумњив, Брнабић је поручила да ниједан страни фактор не може да утиче на политику владе и да је Србија стабилна и независна земља.

“Србија је показала да ниједан страни фактор ни на који начин не може да утиче на политику Владе Србије, Скупштине, председника… што није била ситуација у прошлости, а данас је Србија независна, слободна и стабилна држава”, рекла је премијерка.

На примедбе у вези са тим што годинама изостаје подношење завршног рачуна, Брнабић је рекла да је важно да се са тим крене и да сада није важно што је то ретко рађено од 2000. године.

“Мали је сваке године подносио завршни рачун Скупштини града и видећемо да се та пракса са завршним рачуном промени”, навела је премиијерка.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR