Glas Javnosti

TEŠKA PROVOKACIJA U DAVOSU: Albanci priredili neprijateljski doček za Vučića!

Politika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Albanski lobisti ne prestaju sa skandaloznim i opasnim provokacijama na račun Srbije, a sada su otišli i korak dalje i priredili vrlo neprijateljski doček za predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Davosu! Naime, na zgradi preko puta hotela u kom je odseo srpski predsednik u čuvenom švajcarskom zimovalištu, gde sutra treba da govori na Svetskom ekonomskom forumu, osvanuli su zastava tzv. države Kosovo i zastava s mapom "velike Albanije"!

Na ovakvu očiglednu provokaciju niko od domaćina godišnje konferencije, koje je počela 16. decembra i trajaće do 20. decembra, još nije reagovao. Kako se vidi na fotografiji, zastave su okačene na jedan od prozora zgrade na kojoj stoji reklama za hotel sa tri zvezdice u čijem prizemlju se nalazi i restoran. Zastave su okačene i pre nego što je predsednik stigao u Davos.

Zakazale službe

Ljuban Karan, potpukovnik KOS u penziji, kaže da je ovo bila dobro i dugo planirana akcija albanskog lobija, koji se u "u Švajcarskoj oseća kao kod kuće", te da ovako nešto nije moglo da se uradi preko noći.




- Ne iznenađuje me ovakva vrsta provokacije, jer je albanski lobi izuzetno jak na Zapadu, ali tu su ozbiljno zakazale švajcarske službe bezbednosti. Kako su Albanci mogli unapred da znaju baš u kom apartmanu će boraviti šef naše države? Sad su okačili sramne zastave tzv. države Kosovo i "velike Albanije", a mogli su i snajper da donesu! Švajcarske službe nisu dobro odradile svoj posao i dozvolile su albanskim kriminalnim klanovima da pošalju poruku da mogu da ugroze bezbednost predsednika Srbije u inostranstvu, ili bilo čiju. Ovo nije lokalna provokacija, ovo je provokacija na globalnom nivou - kazao je Karan 


Neshvatljivo

Prof. dr Miroslav Bjegović, specijalista za terorizam i organizovani kriminal, za Kurir kaže da je "sramno videti okačene transparente sa idejom velike Albanije, koja bi nastala isključivo na narko-terorizmu tzv. države Kosovo i Albanije, što je, navodi, poznato svim bezbednosnim službama sveta".

- Neshvatljivo je da odmah nije reagovala švajcarska služba bezbednosti kako bi uklonila ove transparente u Davosu, gde se okupljaju svetski ekonomski i politički predstavnici i šefovi država i vlada. Ovo nije poruka ili zastrašivanje predsednika Srbije, jer su naša država i predsednik pokazali kako se bori protiv ovog zla, već je ovo poruka i svim ostalim učesnicima koji su dozvolili da im albanska narko-mafija truje i ubija decu, a kosovska da izvodi terorističke akcije i ubija njihove građane širom Evrope. Upravo su ovi klanovi najjači u Švajcarskoj, kao i u Nemačkoj, gde drže jake firme i ugostiteljske objekte kao paravane, a najcenjeniji u Britaniji, gde uživaju veliku zaštitu i ugled, koji ostvaruju lobiranjem putem prljavog narko-novca - kazao je Bjegović.

Predsednik stigao u Davos

Predsednik Vučić boraviće do četvrtka u Davosu, na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma. Tokom trodnevnog boravka prisustvovaće skupovima svetskih lidera, među kojima je i sesija na temu „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Na sajtu Foruma je najavljeno da će Vučić u četvrtak biti govornik na panelu „Širenje horizonata Evrope“, s predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom i premijerima Albanije i Irske, Edijem Ramom i Leom Varadkarom. Vučić će u Davosu imati brojne bilateralne susrete sa zvaničnicima država i sastanke s predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i globalnih kompanija.

- Stigao u Švajcarsku. Ljubazni domaćini obezbedili su nam helikopterski prevoz do Davosa, a već od 15 časova nam kreću popodnevne obaveze. Borba za politički ugled Srbije i nove investicije jesu ključni razlog dolaska i ove godine na ovo mondensko mesto - napisao je juče po sletanju Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR